Ohita navigaatio

Tunnelmoi turvallisesti, tarkista palovaroittimen toiminta25.10.2021

Tunnelmoi turvallisesti tarkista palovaroitin

Kaamoksen keskellä kaipaa ympärilleen lempeän lämmintä valoa ja kynttilät vastaavat täydellisesti tähän tarpeeseen. Voit tunnelmoida turvallisin mielin, kunhan muistat valvoa kynttilöitä - sekä varmistat muutaman pienen asian palovaroittimeen liittyen.

Lain mukaan palovaroitin on pakollinen jokaisessa asunnossa, ja sen hankinta sekä toimintakunnossa pitäminen kuuluvat asukkaan vastuulle. VTS-kodit vastaa varoittimien huollosta vain niissä taloissa, missä laitteet on kytketty kiinteästi sähköverkkoon. 60-neliöisessä tai sitä suuremmassa asunnossa on lain mukaan oltava vähintään kaksi palovaroitinta. Kaksikerroksisessa kodissa varoitin tulee olla molemmissa kerroksissa.

Vain toimiva varoitin pelastaa

Palovaroittimen toiminta tulee testata kerran kuukaudessa ja vaihtaa paristo vuosittain. Jos nämä toimenpiteet meinaavat unohtua, niin kannattaa laittaa puhelin muistuttamaan kuukauden ja vuoden välein, tai tehdä merkinnät seinäkalenteriin.

Palovaroittimen toimintakyky heikkenee vuosien myötä. Se ei välttämättä tunnista enää savua, vaikka testiääni vielä toimisikin. Varoitin on tästä syystä vaihdettava uuteen 5-10 vuoden välein. Ainakin uudempien laitteiden pohjasta löytyy valmistajan suosittelema uusimisajankohta. Vie käytöstä poistettu varoitin sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Pienten sähkölaitteiden keräyspisteitä on esimerkiksi isommissa marketeissa.

Hanki palovaroitin asukasetupisteillä

Voit hankkia palovaroittimen, sammutuspeitteen ja nestesammuttimen Pisteet kotiin -asukasetupisteillä. Sadalla pisteellä saat palovaroittimen tai sammutuspeitteen, sammuttimeen tarvitset tuhat pistettä. Katso pistesaldosi ja tee tilaus täällä.

Takaisin

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy