Ohita navigaatio

Hervannassa pamahti 7.1. 11.1.2016 12:53

VTS-kodit rakennuttaa Hervantaan asuinrakennusta, jonka asunnot on tarkoitettu kuurosokeille ja viittomakielisille asukkaille.


Virtainpolku nelosen tontin kalliolouhinta alkoi 7. tammikuuta komealla pamauksella. Ensimmäisen räjäytyksen latasi naapurissa sijaitsevan Kuurosokeiden Toimintakeskuksen apumies Ari Kääpä.

kampi.jpg
Ari Kääpä saa tulkin välityksellä ohjeet latauksen tekemiseen.

Räjähteiden lisäksi myös pakkanen paukkui kipakasti, mutta siitä huolimatta paikalle oli kokoontunut mukavasti toimittajia ja muuta yleisöä.

pauketta.jpg
Siinä se on, työmaan ensimmäinen pamaus.

Kuurosokeiden asuintalon rakennustöiden alkaminen oli valtakunnallinen mediatapahtuma, sillä kohde on ainutlaatuinen koko Suomessa. Sen suunnittelussa on tarkoin huomioitu kuurosokeiden erityistarpeet asuinympäristönsä hahmottamiseksi.

kättä.jpg
Suomen Kuurosokeat ry:n Risto Hoikkanen ja VTS-kotien Ahto Aunela
kättelevät kameroiden edessä, taustalla on tulevan kiinteistön tontti.

Rahoitusta ARA:lta

Alkuvuodesta 2017 valmistuvaan kiinteistöön tulee 19 vuokra-asuntoa, 15 tehostetun palveluasumisen asuntoa sekä 11-paikkainen tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti. Lisäksi asukkaiden käytössä on yhteistiloja sekä asumista tukevia palveluja. Henkilöstöllä on valmiudet sekä suomenkieliseen että viittomakieliseen asiakaspalveluun ja kuurosokeiden erilaisten kommunikaatiotapojen käyttöön. Rakennuksen omistaa ja rakennuttaa VTS-kodit ja palvelut tuottaa Suomen Kuurosokeat ry. Hanke on saanut ARA:n avustuksen erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen.

Muuttajia tulee kauempaakin

Uudisrakennus kohoaa aivan Kuurosokeiden Toimintakeskuksen naapuriin.
- Myös vanhat tilat jäävät käyttöömme ja ne saneerataan. Uudisrakennus on herättänyt paljon kiinnostusta ja asuntohakemuksia tuleekin varmasti myös Pirkanmaan ulkopuolelta, Suomen Kuurosokeat ry:n kuntoutumis- ja asumispalvelujohtaja Risto Hoikkanen kertoo.

Hakuaika sekä vuokra-asuntoihin että palveluasumisen asuntoihin alkaa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen rakennuksen valmistumista. Palveluasuntoihin ja ryhmäkotiin hakeudutaan Suomen Kuurosokeat ry:n kautta ja vuokra-asuntoihin VTS-kotien asuntohaun kautta.

Takaisin