Poliisi ja palokunta harjoittelevat purkutaloissa
8.11.2016

Annalasta puretaan kaksi VTS-kotien kerrostaloa, joiden peruskorjaus olisi tullut liian kalliiksi. Tilalle rakennetaan uudisrakennus, johon saadaan mahtumaan selvästi aiempaa enemmän asuntoja.
VTS-kodit on järjestänyt asukkaille uudet asunnot ja talot ovat nyt hetken tyhjillään, mutta eivät suinkaan toimettomina. Poliisi ja palokunta järjestävät kiinteistössä omia harjoituksiaan ja lisäksi pelastuslaitos kuvaa asunnoissa turvallisuusvideoita.

Lennosto antoi poliisille virka-apua

Viranomaisten harjoitustoiminta alkoi Annalassa torstaina 3. marraskuuta. Sisä-Suomen poliisilaitos sai puoli vuorokautta kestäneisiin harjoituksiinsa virka-apua Satakunnan lennostolta, joka toi paikalle panssariajoneuvon.
- Harjoittelimme päivän aikana monenlaista poliisityötä ja siihen liittyviä virka-apukäytänteitä, ylikonstaapeli Tommi Pajunen kertoo.
- Treenasimme esimerkiksi kotikeikkoihin liittyviä asioita sekä etsintää kerrostalorapuista ja asunnoista. Lääkärin ja ensihoitajien opastuksella harjoittelimme hätäensiapua ja koirat pääsivät treenaamaan omia erityisosaamisalueitaan.

Kerrostalo on hyvä treenipaikka

Poliisi otti tyytyväisenä vastaan VTS-kotien tarjouksen tyhjien talojen hyödyntämisestä harjoittelukäyttöön.
- On hienoa, että voimme treenata autenttisessa ympäristössä, jossa emme häiritse asukkaita eikä haittaa, vaikka jotakin menisi rikki, Pajunen sanoo.
Vastaavia harjoituksia on järjestetty aiemminkin purettavissa tai peruskorjattavissa rakennuksissa.
- Tampereen kaupunki on järjestänyt meille treenikäyttöön myös yksittäisiä kohteita, joissa olemme pystyneet harjoittelemaan monipuolisesti erilaisia työssä tarvittavia erityisosa-alueita.

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot