Uusia vuokra-asuntoja keskustaan VTS-kodeille
20.3.2018

VTS-kodit rakennuttaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Tampereen keskustaan

Yli satavuotias sukkatehdas saneerataan vuokra-, palvelu- ja omistusasumisen yhdistäväksi asuinkiinteistöksi

Satamakadun ja Koulukadun kulmatontille vuonna 1906 rakennettu ja useaan otteeseen laajennettu sukkatehdas muuttuu parhaillaan asuinkiinteistöksi. Tamperelaisille tutussa rakennuksessa on sijainnut muun muassa Pyynikin terveysasema ja kaupungin sosiaalitoimi.

Tontinluovutuskilpailun voittajat, VTS-kodit ja Lujatalo Oy, rakennuttavat tehdasrakennukseen vuokra-, omistus- ja palveluasuntoja. Lisäksi katutasoon tulee toimisto- ja liiketilaa. Rakennustyöt aloitettiin marraskuussa 2015 ja kohde valmistuu helmikuussa 2019. Urakoitsijana toimii Lujatalo Oy.

Työmaa on poikkeuksellisen vaativa. Kaari-ikkunaiset julkisivut on suojeltu, mutta niiden sisäpuolelta on purettu ja uudelleenrakennettu lähes kaikki välipohjia myöten. Samalla kiinteistön kantavat rakenteet sekä perustukset on vahvistettu. Pikantti yksityiskohta on tehtaan sisäpihan vanha lämpölaitos, josta remontoidaan monitoimiliikuntasali.

VTS-kodit rakennuttaa tehdasrakennukseen 46 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa ikäihmisille (yli 55 v.). Kohde on saanut nimekseen VTS Sukkasillaan, ja asunnot ovat kooltaan 26,5-80,5 m2. Hakuaika asuntoihin alkaa lokakuussa. Asunnoista tulee enemmän tietoa syksyn aikana kotisivuillemme kun haettavat asunto koot varmistuvat. Lisäksi kiinteistöön tulee viisi tehostetun palveluasumisen ryhmäkotia, joissa on yhteensä 70 muistisairaille ikäihmisille tarkoitettua palveluasuntoa.

VTS Sukkasillaan.jpg

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot