Ohita navigaatio

Asukkaalle

Pehkusuonkatu 20

Asukastarina

Hallilan asukkaat remontoivat viihtyisän kokous-, juhla- ja oleskelutilan.

Pehkusuonkatu_kerhotila.jpg

Tästähän tuli meille kuin toinen olohuone!

Näin iloitsi asukastoimikunnan puheenjohtaja Veijo Tuominen, kun asukastuvan remontti saatiin Hallilan Pehkusuonkadulla päätökseen. Myös muut toimikunnan jäsenet hymyilevät tyytyväisinä - ja syystäkin. Asukkaat nimittäin tekivät remontin itse ja saivat näin budjetin riittämään mieluisiin kaluste- ja sisustushankintoihin. Kaunis lopputulos miellyttää kaikkien silmää, mutta kyllä se työtäkin vaati. Isossa tilassa riitti maalattavaa seinä- ja lattiapinta-alaa, lisäksi seinät piti kitata. Kattoon laitettiin äänieristelevyjä.

Hallila Pehkusuonkatu 20

- Alkuun tuli kyllä mietittyä, että valmistuukohan tämä koskaan, työmäärä tuntui niin isolta. Mutta koronakeväänä kaipasi tekemistä, joten oikeastaan oli kivaa, että puuhaa riitti, asukastoimikunnan ympäristöohjaaja Mirkka Ottavainen sanoo.

Pehkusuonkatu 20 remonttia.jpg

Hyvässä yhteishengessä

Projektin alkupotkun antoi VTS-kotien isännöitsijä.

- Hän ehdotti, että perustaisimme taloon asukastoimikunnan ja remontoisimme alakerran tyhjillään olleeseen tilaan asukastuvan. Saimme VTS-kodeilta budjetin ja ryhdyimme tuumasta toimeen. Kaikki päätökset teimme hyvässä yhteishengessä, mistään ei tullut asukkaiden kesken erimielisyyttä, Veijo Tuominen vakuuttaa.

Hän veti remonttitöitä yhdessä Mirkka Ottavaisen kanssa. Veijolla on pitkä työkokemus puuverstaalta ja Mirkalla tekstiili-insinöörin koulutus, joten remontti- ja sisustushommat sujuivat. Toki uuttakin tuli matkan varrella opittua ja apua saatiin muilta asukkailta. Kalustehankinnat tehtiin asukastoimikunnan kolmen naisjäsenen voimin, miehet jättäytyivät ilomielin pois ostosreissulta.

- Asukastupaa on tarkoitus käyttää myös juhlatilana, joten kalusteet valittiin sitä silmällä pitäen ja mätsättiin toisiinsa sopiviksi. Aika helposti me saimme valinnat tehtyä, Ikeassa meni kolmisen tuntia, naiset kertovat.

Tulossa lautapeli-iltoja

Pehkusuonkadulla on kauan sitten ollut kerhohuone ja silloin hankitut muovituolit olivat vielä niin hyväkuntoiset, että niitä ei nyt uusittu. Samoin pingispöytä oli valmiina, mutta muuten kaikki on joko uutta tai saatu lahjoituksina. Asukastupaa käytetään ainakin kokouksiin, lisäksi sinne viritellään vapaamuotoista asukastoimintaa kuten lautapeli-iltoja, pikkujouluja ja muuta mukavaa. Asukkaat voivat varata tilaa myös omien juhliensa pitopaikaksi.

- Meillä oli asukastuvan valmistuttua kaksipäiväiset avoimet ovet, Mirkka mainitsee.
- Tarjosimme kävijöille kahvit ja pelasimme pingistä sekä Unokorttipeliä. Kyselimme samalla asukkaiden toiveita tilan käytöstä ja siitä syntyikin hyviä keskusteluja.

Hallila Pehkusuonkatu 20

Asukastarina on julkaistu alun perin Asukasviestissä 3/2020, löydät lehden täältä.

Talon tarina

Pehkusuonkadun kolmella kerrostalolla on jokaisella oma värinsä, joiden ansiosta talot erottuvat hyvin. Nämä talot ovat olleet ensimmäisten hallilalaisten koteja, sillä Hallilasta tuli kaupunginosa varsin myöhään 1990-luvulla. Talot ovat Hallilan palveluiden läheisyydessä. Vierestä löytyy koulu, päiväkoti, lähikauppa ja pitseria.

Vuonna 1991 valmistuneita taloja ympäröi edelleen metsä, joten luontoon pääsee nopeasti.

Pehkusuonkatu 20.jpg

Talojen edessä on Hallilan pituinen Pehkusuonkatu. Linja-autot kulkevat Pehkusuonkadulta ja Hervannan valtaväylältä.

Pehkusuonkatu 20_piha.jpg

Pehkusuonkatu 20_keinut.jpg

Talojen välissä on lasten leikkipaikka ja oleskelutilaa. Hallilasta löytyy paljon tekemistä lapsille. Pehkusuonkadulla on skeittirampit, jotka ovat kovassa käytössä. Myös puistoja ja kenttiä löytyy pieneen asuinalueeseen nähden paljon.

Talon tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy