Asumisneuvonta

Hyviä vinkkejä asumisen haasteisiin

VTS-kotien henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään asukkaita asumiseen liittyvissä asioissa. Hyödynnä alla olevia linkkejä ja muista, että asumisen onnistuminen vaatii meiltä kaikilta tietotaitoa. Hyvillä vinkeillä säästät aikaa ja rahaa.

Ole ajoissa yhteydessä vuokranantajaan

Elämässä on välillä vaikeuksia meillä kaikilla. Rahaongelmat vaikuttavat vuokran maksamiseen tai muut ongelmat voivat vaikuttaa siihen ettei selviä asunnon hoidosta. Yhteiselo naapurien kanssa ei aina suju. Asumisongelmista suurin osa liittyy vuokran maksamiseen.

Vuokravelka kertyy nopeasti suureksi, joten laskupinosta kannattaa aina maksaa ensin vuokra. Palvelukeskuksesta voi kysyä mahdollisuutta maksusuunnitelmaan. Kelan asumistuki on tarkoitettu asumiseen, joten se kannattaa kääntää suoraan vuokranantajalle. Jos vuokravelkaa on toistuvasti tai avoimeksi jää kahden kuukauden vuokraa / omavastuuosuutta vastaava summa, vuokravelan perintä alkaa. Haastekulut ovat kalliita asukkaalle ja haaste myös purkaa vuokrasopimuksen.

Opastaa (2).jpg - pienennetty

Asumisneuvonta auttaa vaikeassa tilanteessa

VTS-kodit tarjoaa palveluohjausta ja neuvontaa VTS-kotien asukkaille asumisen ongelmiin liittyvissä vaikeissa tilanteissa, jotka voivat johtua vuokranmaksuongelmista, häätöuhasta tai asunnon huonosta hoidosta.

Asumisneuvojina toimivat sosiaalityötekijä ja sosiaaliohjaaja Tampereen kaupungin aikuissosiaalityöstä. He ohjaavat asukkaita muun muassa tarvittavien palvelujen piiriin, kartoittavat tarvittaessa asiakkaan elämäntilannetta ja miettivät yhdessä asukkaan kanssa keinoja elämänhallinnan parantamiseksi ja asumisen turvaamiseksi.

VTS-kodit ohjaa asukkaita asumisneuvontaan ja asukkaat voivat olla myös itse suoraan yhteydessä asumisneuvojiin. Jos asukkaalla on jo oma sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja, niin asiat hoituvat ensisijaisesti heidän kanssaan.

Asumisneuvojat ottavat asiakkaita aikavarauksella Sarviksen sosiaaliasemalla käyntiosoitteessa Hatanpäänkatu 3 J. Asumisneuvojat ovat tavoitettavissa puhelimitse arkisin kello 8-16:00 numerosta 040 639 7595 tai 040 639 7594.

Yhteydenotto on mahdollista myös sähköpostitse
asumisneuvonta@tampere.fi


Linkkejä

Kelan ja Tampereen sosiaalitoimen tuet:Muutto (1).jpg

www.tampere.fi/asumisneuvonta

Kela

Laskurit (mm. asumistuki ja toimeentulotuki)

Kelan perustoimeentulotuki

Tampereen kaupungin sosiaalipalvelujen neuvonta


Tampereen kaupungin aikuissosiaalityö Facebookissa

Talouden suunnittelun apuvälineitä:

Tampereen kaupungin talous-ja velkaneuvonta

Tampereen kaupungin Sosiaalinen luotto

Takuusäätiö

Martat, raha

Martat, kuukausibudjetti

Kuluttajaliitto, talous tasapainoon

Kodinhoito:

Martat, kodinhoito

VTS-kodit, vinkkejä siivoukseen

Kansalaisen palvelut yhdestä osoitteesta:

Suomi.fi

Suomi sinun kielelläsi / Finland in your language:

InfoFinland.fi.JPG

infofinland.fi

Life in Tampere - Housing in Tampere

InfoFinland in Swedish, English, Russian, Estonia, French, Somali, Spanish, Turkish, Chinese, Persian and Arabic.

The InfoFinland website is published by the City of Helsinki, and it is funded by the state and the InfoFinland member municipalities.

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot