Ohita navigaatio

Opiskelijankatu 31 A ja BViihtyisää asumista!

VTS Opiskelijankatu 31 A-taloon muuttaville

Tervetuloa uuteen VTS-kotiinne!

Tärkeät päivämäärät

A-talo:
Ma 26.10.2020 klo 14 -17 Asuntoon tutustuminen
Ti 17.11.2020 klo 14-16 Avainten jako piharakennuksessa
Ke 18.11.2020 Vuokrasopimus alkaa
Ma 30.11.2020 Muutoista aiheutuvia roskia varten olevat siirtolava noudetaan pois

A-talon rakentaminen on tällä hetkellä aikataulussa. Vallitseva koronatilanne saattaa vaikuttaa työvoiman saatavuuteen ja tavaratoimitukset voivat vaikeutua. Toivomme kuitenkin, että viivästymistä ei tule ja vuokrasopimukset voivat alkaa asuntotarjouksen mukaisesti. Mahdollisesta viivästymisestä ilmoitamme teille heti. A-taloon ei erillistä muuttoaikataulua ole. Muutot vuokrasopimuksen alkamisen mukaan.

Asuntoon tutustuminen ja sen tarkastus

Teidän tulee ilmoittautua ennen asuntoon menoa a-talon sisäänkäynnillä. Ennen asuntoon menoa desinfioidaan kädet ja VTS-kotien edustaja jakaa hengitysmaskit, jonka käyttöä suositellaan koko vierailun ajan.

Muuna aikana työmaa-alueelle ei saa mennä, kielto on ehdoton.

Tarkastuslomakkeita ei tarvitse asukkaiden täyttää. Asuntotarkastukset tehdään VTS-kotien toimesta

Tämä on ainoa mahdollisuus päästä asuntoonne ennen sopimuksenne alkua, joten jos haluatte ottaa esim. mittoja huonekaluja, verhoja ym. varten niin ottakaa oma rullamitta mukaanne.

Tupakointikielto

Tupakointi on kielletty asunnoissa ja kaikissa kiinteistön sisätiloissa. Asukas huolehtii ja vastaa myös vieraistaan.

Avaintenjako / muuttopäivä / hissi

Avaimet jaetaan tiistaina 17.11.2020 klo 14-16 Opiskelijankatu 31 piharakennuksessa.

Mikäli et hae avaimia annetun aikataulun mukaisesti, ovat ne noudettavissa B-talon osalta 28.9. ja A-talon osalta 18.11.2020 alkaen VTS-kotien toimistolta Puutarhakatu 8, katutaso, mikäli ette pääse noutamaan avaimia 17.11.2020. Ks. toimiston aukioloajat www.vts.fi.

Ottakaa mukaanne henkilöllisyystodistus.
Jos avaimia noutaa joku muu kuin asunnon vuokrasopimuksen allekirjoittanut henkilö, hänen on esitettävä valtakirja ja henkilöllisyystodistus.

Hissit ovat käytössä muuttopäivästä alkaen. Asuntoon voitte mennä avaimet noudettuanne.

Autopaikat

Autopaikat sijaitsevat kylmässä autohallissa.
Sähkötolpallisten autopaikkojen maksu on 55 e/kk.
Mikäli teillä on hybridi- tai sähköauto ilmoitattehan siitä tarjouksen hyväksymisen yhteydessä.
Hybridi- ja sähkönauton paikkamaksu on 81 e/kk.
Autopaikkoja on mahdollista vuokrata 1 paikka/asunto.
Mikäli haluatte toisen autopaikan niin laitamme teidät autopaikkajonoon. Jos paikkoja jää vapaaksi
niin palvelukeskuksemme ottaa teihin yhteyttä.

Pakkausjätteet

Urakoitsija toimittaa siirtolavan roskalavaksi muuton ajaksi. Roskat ja pahvit tulee taittaa kasaan ennen roskalavalle laittamista.

Huolto- ja siivousyhtiö

Huolto- ja siivousyhtiön ja kiinteistönhoitajan tiedot löytyvät talon ilmoitustaululta ja kotisivuiltamme www.vts.fi. Kotisivuillemme tiedot laitetaan elokuun loppuun mennessä.

Huollon postilaatikko sijaitsee piharakennuksen seinässä.


Sauna

Talosauna sijaitsee 8. kerroksessa. Saunamaksu on 15 e/kk. Saunavuoro varataan suoraan huoltoyhtiöltä. Saunamaksu maksetaan vuokran yhteydessä kuukausittain.

Talopesula

Talopesula sijaitsee pohjakerroksessa. Pesulan käyttö on maksutonta VTS-kotien asukkaille.

Irtaimistovarastot

Asuntojen irtaimistovarastot sijaitsevat talon pohjakerroksessa.

Korttelikuntosali

Kuntosali on valmistumassa Opiskelijankatu 23:een syksyn aikana. Kuntosali on käytettävissänne ja sen käytöstä voitte olla yhteydessä muutettuanne palvelukeskukseemme.

Lisäavaimet

Lisäavaimia voitte tilata omalla kustannuksellanne Aseman Lukko Oy:stä.

Avaimet maksetaan tilauksen yhteydessä. Aseman Lukko tarkistaa tilaajan henkilöllisyyden.

Yhteystiedot:

p. 03 212 6662, info@asemanlukko.fi
Sorinkatu 3 33100 Tampere
www.asemalukko.fi


Vikailmoitukset

Kaikissa asuntoon ja kiinteistöön liittyvissä teknisissä ongelmissa asukkaan tulee ensisijaisesti kääntyä huoltoyhtiön puoleen.

Asumisviihtyvyys

Kiinteistön asumisviihtyvyyteen liittyvät kysymykset: yhteiset tilat sekä asumishäiriöt ja asukasdemokratia-asiat: asukasisännöitsijä Ilkka Sointu, p. 0201 277 267, sähköposti: ilkka.sointu@vts.fi

Sähköiset palvelut

Asukkaan käytössä oleviin sähköisiin palveluihin voitte tutustua kotisivuillamme Asumisen osiossa: www.vts.fi/asuminen/asuminenvtskodeissa/sahkoisetpalvelut

Tuloilmoitus

Tuloilmoitus on tehtävä muutaman päivän kuluessa muutosta. Tuloilmoitukseen merkitään kaikki huoneistoon muuttavat henkilöt. Tuloilmoitus tehdään sähköisesti. Sähköisen lomakkeen löydätte www.vts.fi.

Ilmoituksen voitte tehdä myös paperilomakkeella ja toimittaa sen talossa olevaan huoltoyhtiön postilaatikkoon.

Huoltoyhtiö pitää asukkaista talonkirjaa. Huom! Avaimien puuttuessa ovien avaukset tehdään vain talonkirjoilla oleville henkilöille.

Muistatattehan tehdä lähtöilmoituksen nykyisen asuntonne talonmiehelle, huoltoyhtiölle tai isännöitsijälle.

Muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus. Yhdellä Postin kautta tehdyllä ilmoituksella tiedot välittyvät myös maistraattiin. Ilmoituksen voitte tehdä:
- Postin sivujen kautta www.posti.fi/muuttoilmoitus.
- tai postin pisteistä saatavalla lomakkeella.

Sähkön tilaaminen

Sähkön tilaaminen on jokaisen asukkaan tehtävä itse.

Tilauksen voitte tehdä esim. Tampereen Sähkölaitoksen asiakaspalvelutoimistossa Voimakatu 17, puhelimitse numeroon 020 630 3000 Tampereen Sähkölaitos www.sahkolaitos.fi.

Palovaroittimet

Palovaroittimet on asennettu valmiiksi jokaiseen huoneistoon. Normaalitilanteessa varoitin toimii verkkovirralla. Kun sähköt ovat poikki toimii varoitin paristolla. Paristot vaihdetaan muutaman vuoden välein. Asukas itse ei saa vaihtaa paristoa turvallisuusriskin vuoksi. Tarvittaessa ottakaa yhteyttä huoltoyhtiöön, jos ilmenee ongelmia varoittimen kanssa.


Kotivakuutus

Suosittelemme kotivakuutuksen ottamista. Voimassa oleva kotivakuutus kerryttää pisteitänne Pisteet kotiin -järjestelmässämme. Lisätietoja vuokrasopimuksen liitteestä 2 ja kotisivuiltamme www.vts.fi.

Asukkaan tulee ilmoittaa vakuutusyhtiön nimi ja sopimusnumero joko sähköpostitse palvelukeskus@vts.fi tai puhelimitse numeroon 0201 277 277.

Kodin käsikirja

Kodin käsikirjasta löydätte tietoa mm. asunnossa olevien koneiden ja laitteiden toiminnasta sekä laitteiden ja materiaalien huolto- ja hoito-ohjeita.
Laitetiedot ja huolto- ja hoito-ohjeet löytyvät viimeistään muuttoonne mennessä. www.vts.fi/asuminen/tietoakiinteistosta/huoneistontiedot/
Asumisen oppaasta löydätte paljon yleishyödyllistä tietoa ja ohjeita asumisen ajaksi sekä muuttoa varten. www.vts.fi/asuminen/asuminenvtskodeissa/asumisenopas

Kaapelitelevisioverkko ja laajakaistavalmius

Talossa on kaapelitelevisioverkko ja laajakaista 100M.

Vuokra

Huoneistosta perittävän vuokran määrittelee ja vahvistaa Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n hallitus vuosittain.

Vuokra on maksettava vuokrasopimuksen mukaisesti kuukauden 5. päivään mennessä. Vuokranmaksuun liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä sähköpostitse palvelukeskus@vts.fi tai puhelimitse numeroon 0201 277 277. Tarkemmat aukiolo- ja soittoajat löydätte kotisivuiltamme www.vts.fi.

Vesilaskutus

Vesi laskutetaan huoneistokohtaisesti. Ennakkomaksusta saatte mahdollisesti palautusta tai teille tulee lisämaksua mittarin mukaisen vedenkulutuksen perusteella.
Vesimittari luetaan kaksi kertaa vuodessa. Vesimittari luetaan ennen asukkaan muuttoa. Laskutus alkaa luetusta lukemasta. Mittarilukema ei ala nollasta.

Asumistuki

Mikäli haette asumistukea niin Kela saa vuokrasopimustietonne sähköisesti järjestelmästämme. Asumistukihakemuksen voitte tehdä sähköisesti www.kela.fi, mahdollisimman pian sopimuksenne allekirjoittamisen jälkeen.

Päätös asumistuen saamisesta saattaa kestää useita viikkoja. Ennen päätöstä vuokralaisen on itse maksettava täyttä vuokraa. Mikäli teille myönnetään asumistukea, se on ohjattava suoraan vuokranantajan tilille.

Viihtyisää asumista!

VTS-kodit

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy