Ohita navigaatio

Talo menee perusparannukseen ja vuokrasopimukseni on irtisanottu, miten toimin?

VTS-kodit rakennuttaa vuosittain sekä uudiskohteita, että remontoi vanhoja taloja. Talon perusparannus tarkoittaa asumisviihtyvyyden sekä tekniikan nostamista tämän päivän tasolle, eli talosta tehdään täysin uutta vastaava. Perusparannus on laaja remontti ja asunnoissa ei voi asua remontin aikana.

Vaakonkatu 11 A 10_K.jpg
Vaakonkatu 11 perusparannus valmistui aikataulussa tammikuussa 2021.

Täytä asuntohakemus heti

Löydät tietoja VTS-taloista täältä. Asuntohakemuksen täytät helposti sähköisten palveluidemme kautta täällä.

Jos haluat hakea uutta VTS-kotia täytä asuntohakemus www.vts.fi/hakemus. Valitse hakemukselle kaikki ne kaupunginosat, joista olet kiinnostunut. Kerro myös minkä kokoista asuntoa haet ja mikä on maksimivuokra, jonka olet valmis maksamaan. Asuntohakemuksen muuta -kohdassa voit tarkentaa mitkä ovat ensisijaiset kaupunginosat, joista haet asuntoa sekä muut toiveesi kuten asunto hissillisestä talosta.

Mitä laajemmat hakukriteerit laitat hakemukselle sitä todennäköisempää on, että pystymme tarjoamaan sinulle asuntoa. Valitsethan hakemukselle kuitenkin vain sellaisia kaupunginosia ja asuntoja, joihin olet todellisuudessa valmis muuttamaan. Pyrimme löytämään hakemustasi vastaavan asunnon.

Uuden asunnon saaminen edellyttää, että asumiseen liittyvät velvoitteet ovat kunnossa.

Yleistä tietoa asuntohausta löydät täältä.

Asukkaita tiedotetaan hyvissä ajoin ennen perusparannuksen alkua

Talon vuokrasopimukset irtisanotaan huoneenvuokralain mukaisesti kuusi kuukautta ennen perusparannuksen aloittamista. Tieto irtisanomisesta toimitetaan asukkaille aina kirjallisena. Kaikkiin asuntoihin tehdään asuntotarkastus, tarkastuskäynnillä sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä esimerkiksi asuntohausta. Tarkastuksen ajankohta ilmoitetaan etukäteen. Tarkastus tehdään yleisavainta käyttäen, jos asukas ei ole kotona.

Muutto

Asukas huolehtii muutoista itse. Toiseen VTS-kotiin muuttava asukas voi tilata muuttopalvelun Pisteet kotiin -etupisteillä, kunhan hänelle on kertynyt pisteitä riittävä määrä. Tarkista oma pistetilanteesi täältä. Lisätietoja muuttopalvelun tilaamisesta löydät täältä kohdasta "Pisteiden käyttäminen".

Voinko muuttaa takaisin?

Perusparannetut asunnot tulevat julkiseen hakuun, myös talon entiset asukkaat tekevät tässä vaiheessa uuden asuntohakemuksen, jos toiveena on muuttaa takaisin.

______________________________

3. Vapautuvat asunnot 352x215.jpg

Täytä asuntohakemus

Täyttämällä asuntohakemuksen pääset mukaan vapautuvien vuokra-asuntojen asukasvalintoihin. Valitse hakemukselle toiveidesi mukaiset asuinalueet, asunnon koko ja vuokramaksimi.

Täytä hakemus

Pisteet kotiin-352x215.jpg

Pisteet kotiin -asukasetujärjestelmä

Asukasetupisteillä teet kodistasi entistä viihtyisämmän. Voit mm. maalata seiniä, sisustaa tai käyttää pisteitä palveluihin kuten ammattilaisen tekemään kotisiivoukseen. Tutustu vaihtoehtoihin ja kotiuta pisteesi!

Lue lisää

Vapautuvat asunnot 352x215.jpg

Vapaat vuokra-asunnot

Täältä löydät vapaat ja vapautumassa olevat vuokra-asuntomme. Tutustu nyt ja jätä asuntohakemus! Asukasvalinnat tehdään asuntohakemusten perusteella.

Katso vapaiden lista

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy