Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

ILOISTA ASUKASTOIMINTAA

Asukastoiminnan päämääränä on asumisviihtyvyyden edistäminen ja vuokratason kohtuullisuuden turvaaminen - viihtyisä ja hyvin hoidettu kiinteistö on asukkaiden ja VTS-kotien yhteinen etu. Jokainen asukas voi osaltaan huolehtia asuinkiinteistön kunnosta ja asuinyhteisön toimivuudesta, jolloin VTS-kodeissa on kaikilla hyvä asua ja elää!

Ajankohtaista

10.8.2022 Hallitusten asukasjäsenten vaalikirjeet sähköpostitettu toimikuntien pj:lle+sihteereille! Löytyy myös täältä: Säätiö & Vilusen Rinne.

11.4.2022 Talouden toteumaraportit 2021 ja talousarvioesityskysely 2023 postitettu toimikunnille.

23.3.2022 Pihakirje asukastoimikunnille on lähetetty sähköpostitse! Löytyy myös täältä

21.2.2022 Kevätkirje asukastoimikunnille sähköpostitettu! Löytyy myös täältä.

28.1.2022 Vuoden 2022 asukastoimintaraha on lisätty kaikkien niiden asukastoimikuntien S-maksukorteille, jotka ovat hoitaneet velvoitteensa (vuosiraportti palautettu ja aiemmat ostoselitteet ok).

1.12. 2021 Asukastoimikuntien vuosiraporttikysely on postitettu puheenjohtajille, vastausaikaa vuoden 2021 loppuun (v.2022 asukastoimintarahan saamisen edellytys).

24.11. 2021 Asukastoimikunnille tarkoitettu teatteri- ja pelilippujen arvonta on suoritettu ja liput on postitettu. Onnittelut voittajille!

Katso täältä tulevat tapahtumat ja tule rohkeasti mukaan!

Asukas

Tule mukaan rakentamaan kotoisaa asuinyhteisöä

Jokaisella talolla pidetään vuosittain asukaskokous, johon kutsutaan kaikki talon asukkaat. Asukaskokous valitsee asukastoimikunnan. Toimikunta edustaa asukkaita vuokranantajaan päin ja järjestää asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisäävää toimintaa taloilla.

Asukastoimikunnat saavat vuosittain määrärahan (S-kortille saldoa), minkä avulla voi järjestää erilaisia tapahtumia omalla talolla ja varustella yhteisiä tiloja.

VTS-kodit tukee asukkaita ja asukastoimintaa järjestämällä tapaamisia, kokouksia ja koulutuksia, julkaisemalla aineistoja ja innostaen asukkaita toimintaan. Jokaisella talolla on nimetty isännöitsijä, joka opastaa asukastoiminnan käytännön asioissa. Asukastoimikunnan jäsenet saavat myös Pisteet kotiin -asukasetupisteitä.

Asukastoimikuntatoiminnan lisäksi asukkaita on osallisina erilaisissa "teematiimeissä", mm. VTS-asukkaiden ekotiimi, jossa toiminta ei ole sidoksissa yksittäiseen taloon tai toimikuntaan, vaan yhteisen asian tiimoilta toimitaan kortteli- ja kaupunginosatasolla.

VTS-kotien yhteishallinnon toimijat:

  • Asukaskokous
  • Asukastoimikunta (asukaskokous valitsee)
  • Asukasdemokratia -ryhmä (AD-ryhmä)
  • Vuokratalosäätiön ja Vilusen Rinne Oy:n hallitusten asukasjäsenet
  • Asukkaiden valitsema tilintarkastaja-valvoja
  • VTS-kotien edustajat (mm. isännöitsijät)

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kysymyksiä ja palautetta sähköpostilla: asukastoiminta@vts.fi

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy