Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

ILOISTA ASUKASTOIMINTAA

Asukastoiminnan päämääränä on asumisviihtyvyyden edistäminen ja vuokratason kohtuullisuuden turvaaminen - viihtyisä ja hyvin hoidettu kiinteistö on asukkaiden ja VTS-kotien yhteinen etu. Jokainen asukas voi osaltaan huolehtia asuinkiinteistön kunnosta ja asuinyhteisön toimivuudesta, jolloin VTS-kodeissa on kaikilla hyvä asua ja elää!

Ajankohtaista

13.5.2023 Varala-päivän materiaali löytyy täältä. Kiitos kaikille osallistuneille!

30.3.2023 Talouden toteumaraportit 2022 ja talousarvioesityskysely 2024 postitettu toimikunnille.

27.3.2023 Kevätkirje asukastoimikunnille on lähetetty sähköpostitse! Kirje löytyy myös täältä.

2.1.2023 Vuoden 2023 asukastoimintarahat lisätään tammikuun aikana niiden asukastoimikuntien S-maksukorteille, jotka ovat hoitaneet velvoitteensa (vuosiraportti palautettu ja aiemmat ostoselitteet ok). Suuri osa maksukorteista vanheni vuodenvaihteessa, VTS-kodeilta viestitään kullekin toimikunnalle sitä mukaa kun vuosiraportti on käsitelty, saldoa lisätty ja uusi kortti on noudettavissa Asuntotorilta (myös postitusmahdollisuus erikseen sovittaessa).

13.12.2022 Hallitusten asukasjäsenet on valittu. Lisätietoa löytyy täältä.


Katso täältä tulevat tapahtumat ja tule rohkeasti mukaan!

Asukastoiminnan opas löytyy täältä.

Asukas

Tule mukaan rakentamaan kotoisaa asuinyhteisöä

Jokaisella talolla pidetään vuosittain asukaskokous, johon kutsutaan kaikki talon asukkaat. Asukaskokous valitsee asukastoimikunnan. Toimikunta edustaa asukkaita vuokranantajaan päin ja järjestää asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisäävää toimintaa taloilla.

Asukastoimikunnat saavat vuosittain määrärahan (S-kortille saldoa), minkä avulla voi järjestää erilaisia tapahtumia omalla talolla ja varustella yhteisiä tiloja.

VTS-kodit tukee asukkaita ja asukastoimintaa järjestämällä tapaamisia, kokouksia ja koulutuksia, julkaisemalla aineistoja ja innostaen asukkaita toimintaan. Jokaisella talolla on nimetty isännöitsijä, joka opastaa asukastoiminnan käytännön asioissa. Asukastoimikunnan jäsenet saavat myös Pisteet kotiin -asukasetupisteitä.

Asukastoimikuntatoiminnan lisäksi asukkaita on osallisina erilaisissa "teematiimeissä", mm. VTS-asukkaiden ekotiimi, jossa toiminta ei ole sidoksissa yksittäiseen taloon tai toimikuntaan, vaan yhteisen asian tiimoilta toimitaan kortteli- ja kaupunginosatasolla.

VTS-kotien yhteishallinnon toimijat:

  • Asukaskokous
  • Asukastoimikunta (asukaskokous valitsee)
  • VTS-kotien Asukasedustajisto (ent. AD-ryhmä)
  • Vuokratalosäätiön, Vilusen Rinne Vuokra-asunnot Oy:n ja Annalan Vuokra-asunnot Oy:n hallitusten asukasjäsenet
  • Asukkaiden valitsema tilintarkastaja-valvoja
  • VTS-kotien edustajat (mm. isännöitsijät)

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kysymyksiä ja palautetta sähköpostilla: isannointi@vts.fi

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy