Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

ILOISTA ASUKASTOIMINTAA

Asukastoiminnan päämääränä on asumisviihtyvyyden edistäminen ja vuokratason kohtuullisuuden turvaaminen - viihtyisä ja hyvin hoidettu kiinteistö on asukkaiden ja VTS-kotien yhteinen etu. Jokainen asukas voi osaltaan huolehtia asuinkiinteistön kunnosta ja asuinyhteisön toimivuudesta, jolloin VTS-kodeissa on kaikilla hyvä asua ja elää!

Ajankohtaista

2.1.2023 Vuoden 2023 asukastoimintarahat lisätään tammikuun aikana niiden asukastoimikuntien S-maksukorteille, jotka ovat hoitaneet velvoitteensa (vuosiraportti palautettu ja aiemmat ostoselitteet ok). Suuri osa maksukorteista vanheni vuodenvaihteessa, VTS-kodeilta viestitään kullekin toimikunnalle sitä mukaa kun vuosiraportti on käsitelty, saldoa lisätty ja uusi kortti on noudettavissa Asuntotorilta (myös postitusmahdollisuus erikseen sovittaessa).

13.12.2022 Hallitusten asukasjäsenet on valittu. Lisätietoa löytyy täältä.

27.9.2022 Hallituksen asukasjäsenten toiset vaalikirjeet ja ehdokasesittelyt on kirjepostitettu toimikuntien pj:lle! Löytyy myös täältä: Säätiö & Vilusen Rinne.

10.8.2022 Hallitusten asukasjäsenten vaalikirjeet sähköpostitettu toimikuntien pj:lle+sihteereille! Löytyy myös täältä: Säätiö & Vilusen Rinne.

11.4.2022 Talouden toteumaraportit 2021 ja talousarvioesityskysely 2023 postitettu toimikunnille.

23.3.2022 Pihakirje asukastoimikunnille on lähetetty sähköpostitse! Löytyy myös täältä

21.2.2022 Kevätkirje asukastoimikunnille sähköpostitettu! Löytyy myös täältä.
Katso täältä tulevat tapahtumat ja tule rohkeasti mukaan!

Asukas

Tule mukaan rakentamaan kotoisaa asuinyhteisöä

Jokaisella talolla pidetään vuosittain asukaskokous, johon kutsutaan kaikki talon asukkaat. Asukaskokous valitsee asukastoimikunnan. Toimikunta edustaa asukkaita vuokranantajaan päin ja järjestää asumisviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä lisäävää toimintaa taloilla.

Asukastoimikunnat saavat vuosittain määrärahan (S-kortille saldoa), minkä avulla voi järjestää erilaisia tapahtumia omalla talolla ja varustella yhteisiä tiloja.

VTS-kodit tukee asukkaita ja asukastoimintaa järjestämällä tapaamisia, kokouksia ja koulutuksia, julkaisemalla aineistoja ja innostaen asukkaita toimintaan. Jokaisella talolla on nimetty isännöitsijä, joka opastaa asukastoiminnan käytännön asioissa. Asukastoimikunnan jäsenet saavat myös Pisteet kotiin -asukasetupisteitä.

Asukastoimikuntatoiminnan lisäksi asukkaita on osallisina erilaisissa "teematiimeissä", mm. VTS-asukkaiden ekotiimi, jossa toiminta ei ole sidoksissa yksittäiseen taloon tai toimikuntaan, vaan yhteisen asian tiimoilta toimitaan kortteli- ja kaupunginosatasolla.

VTS-kotien yhteishallinnon toimijat:

  • Asukaskokous
  • Asukastoimikunta (asukaskokous valitsee)
  • Asukasdemokratia -ryhmä (AD-ryhmä)
  • Vuokratalosäätiön ja Vilusen Rinne Oy:n hallitusten asukasjäsenet
  • Asukkaiden valitsema tilintarkastaja-valvoja
  • VTS-kotien edustajat (mm. isännöitsijät)

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Kysymyksiä ja palautetta sähköpostilla: asukastoiminta@vts.fi

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy