Ohita navigaatio

Vuosikertomus


Näyttökuva 2023-02-06 093258.jpg


TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS

Vuosi 2021 on ollut haastava jatkuneen pandemiatilanteen vuoksi, olemme kuitenkin onnistuneet luomaan uudenlaisia toimintamalleja, joilla toimintamme on saatu pyörimään kiitettävästi. Osa pandemia-ajan mukanaan tuomista uusista asioista on hyväksi todettuja ja jäävät käyttöön myös tulevaisuudessa. Vuodesta 2021 selvittiin hyvin toiminnallisesta ja taloudellisesta näkökulmasta. Kiitos tästä henkilökunnallemme.

Vuotta 2021 väritti vahvasti laajat perusparannushankkeet ja niihin liittyen perusparannukseen menevien talojen asukkaille uusien asuntojen tarjoaminen.

Aloitimme perusparannuksia 6 kohteessa, koskien yhteensä 284 asuntoa. Tämän lisäksi kaksi kohdetta purettiin (168 asuntoa) ja uudelleenrakennetaan täydennysrakentaen niin, että asuntojen määrä kasvaa 74:llä (ollen yhteensä 242). Perusparannus- ja purkukohteiden alta tarjottiin korvaavaa asuntoa noin 500 asuntokunnalle. Osakorjausten suunnittelu aloitettiin kolmessa kohteessa. Vuoreksen Rautalepänkadulle valmistui puukerrostalo, jossa 60 asuntoa. Muita uudiskohteita oli käynnissä kaksi suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa, näissä yhteensä 204 asuntoa. Perusparanuksessa olevat hankkeemme laskivat käyttöastettamme 2,1 %. Vuokrattavissa olevien asuntojen käyttöasteet onnistuttiin pitämään hyvällä tasolla, 97,7 %.

Vuoden 2021 aikana toteutettiin useita kehityshankkeita, joista tarkemmin vuosikertomuksessa.

STRATEGIALINJAUKSET VUOSILLE 2022-2026

Vuoden 2021 aikana uudelleenlinjattiin myös säätiön strategia.

VTS-kotien missiona on olla asukkaillemme hyvän elämän alusta. Vuokraamme, ylläpidämme ja rakennamme vastuullisesti laadukkaita ja kohtuuhintaisia koteja eri elämäntilanteisiin. Visiomme vie meidät kohti asumisen helppoutta ja vastuullista tekemistä. Tavoitteemme on tuoda vaivaton ja vastuullinen asuminen kaikkien tamperelaisten ulottuville.

VASTUULLISUUS

Säätiön vastuullisuustyö rakentuu asukkaidemme tyytyväisyydestä, innostavasta työyhteisöstä, hyvinvoivasta ympäristöstä ja tasapainoisesta taloudesta. Vastuullisuus kuuluu koko organisaatiomme toimintaan. Kevään 2021 aikana valmistui ympäristöohjelman päivitys, jossa painotetaan energiankulutuksen pienentämistä ja hiilineutraalimpaa asumista. Kiinteistöjen ympäristöohjelmassa on määritelty tavoitteita koskien mm. rakentamista, perusparannusta, vedenkulutusta, jätehuoltoa ja energia-asioita.

Asukkaiden toiminnalla ja kulutuskäyttäytymisellä on suuri merkitys päästöjen määrään. Kattavalla opastuksella energiankulutusta ja jätteiden syntyä voidaan vähentää huomattavasti. Asukkaillamme on mahdollisuus kierrättää muovi-, seka-, metalli-, lasi-, bio-, paperi- ja kartonkijätettä. Kierrätysaste vuodelta 2021 oli 42%.

Asuntojemme vuokrat olivat keskimäärin 24% edullisemmat kuin Tampereella vuokrat keskimäärin ja asiakaskokemus (NPS) 26.

VUOSI 2022

Myös vuonna 2022 toiminnan painopiste tulee olemana laajassa perusparannusohjelmassa. Lähivuosina on tulossa myös paljon perusparannus- ja täydennysrakentamishankkeita; vuonna 2022 perusparannuksiin menevistä hankkeista aiheutuva tyhjänäolo tulee olemaan noin 4,7%. Perusparannettuja asuntoja tulee valmistumaan 193.

Satu Eskelinen, VTS-kotien toimitusjohtaja

Vuosikertomukset

Haulla löytyi kaikkiaan 18 lehteä. Klikkaa otsikkoa lukeaksesi lehden sähköisessä muodossa.


Vuosikertomus 2018

Vuosikertomus 2018

Tampereen Vuokratalosäätiö sr, Vilusen Rinne Oy, VTS Kiinteistöpalvelu Oy. Säätiön tarkoitus. Säätiön toiminnanjohtajana toimi Ahto Aunela 14.3.2018 asti ja uutena toiminnanjohtajana aloitti Satu Eskelinen 15.3.2018. Toiminnanjohtaja-nimike muutetaan toimitusjohtajaksi 27.11.2018.


Vuosikertomus 2017

Vuosikertomus 2017

Toiminnanjohtaja Ahto Aunelan katsaus, hallitus, tuloskortti, henkilökunta, Vuoreksen Puukoukku/Koukkurannankatu, toimintakertomus, tilastoja, tuloslaskelma, tase.
Alkusyksystä 2017 luovutetut Koukkurannankadun kaksi nelikerroksista puutalotaloa ovat Vuoreksen ja Tampereen...

Vuosikertomus 2016

Vuosikertomus 2016

Toiminnanjohtaja Ahto Aunelan katsaus, hallitus, tuloskortti, henkilökunta, Atalan Metsätonttu, Risso, Petäjässuonkatu 4, Tampereen Vuokratalosäätiölle valmistui sen historian ensimmäinen asunto-osakeyhtiö muotoinen kerrostalokohde, toimintakertomus, tilastoja, tuloslaskelma, tase

Vuosikertomus 2015

Vuosikertomus 2015

Toiminnanjohtajan katsaus, hallitus, tuloskortti, henkilökunta, Pohjolankatu 21, toimintakertomus, tilastoja, tuloslaskelma, tase


Vuosikertomus 2013

Vuosikertomus 2013

Mm. Niemenranta, Federleynkatu 12. Tampereen Niemenrannan kaupunginosassa asutaan lähellä niin rantaa kuin palveluitakin.

Vuosikertomus 2012

Vuosikertomus 2012

Mm. Vuores, Koipitaipaleenkatu 2.
Kadunpuoleista tiilijulkisivua on elävöitetty kuvanveistäjä Pentti Kukkosen teoksella ?Variksen peli?.

Vuosikertomus 2011

Vuosikertomus 2011

Mm. Virontörmänkatu 2.
Lisälämmöneristys paransi asumismukavuutta


Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy