Ohita navigaatio

Löydä kotisi

Asunnon hakeminen ja vastaanottaminen

Asuntoja tarjotaan asuntohakemusten perusteella. Täytä siksi aina ensin hakemus. Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta sen tekemisestä, olemme sinuun yhteydessä mikäli pystymme tarjoamaan hakuasi vastaavaa asuntoa. Jos et hakemuksen voimassaoloaikana saa yhtään asuntotarjousta, niin muista uusia hakemuksesi osoitteesta vuokrauspalvelu@vts.fi. Jos teet kokonaan uuden hakemuksen, korvaa se aiemman hakemuksesi.

Hakemuksen voimassaoloaikana olet automaattisesti mukana kaikkien niiden vapautuvien asuntojen asukasvalinnoissa, jotka täyttävät hakemuksellasi määritellyt kriteerit.

Asukasvalintamme ei perustu jonojärjestelmään, vaan asunnon tarpeen kiireellisyyteen sekä hakemuksella esitettyihin hakutoiveisiin. Tämän vuoksi emme valitettavasti pysty antamaan tarkempia väliaikatietoja asunnon saamisesta.

Vuokrasopimuksen tekemisen ehtona on, että asuntoon muuttavat hakemuksella mainitut henkilöt. Tarjottu asunto varataan hyväksymällä tarjous. Tarjouksessa kerrotaan kehen tulee olla yhteydessä asuntonäytöstä sopimiseksi. Asunnonhakijoiden luottotiedot tarkastetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä ja osoitetietojen oikeellisuus väestörekisteristä. Useimmissa tapauksissa mahdolliset maksuhäiriömerkinnät eivät ole asunnon saannin este, vaan vaikuttavat vuokrasopimuksen muotoon ja vakuuden määrään.

Varallisuusrajat

Valtion korkotuella rakennettuihin kiinteistöihin tehtävässä asukasvalinnassa on käytössä varallisuusrajat. Nämä niin sanotut Arava ja korkotuki -asunnot on tarkoitettu niitä eniten tarvitseville. Kunta määrittelee hyväksyttävät enimmäisrajat varallisuudelle vuosittain. Varallisuusrajat on määritelty hakijaruokakunnan koon mukaan.

Ilmoitathan mahdollisen varallisuuden määrän asuntohakemuksella. Varallisuudeksi lasketaan esimerkiksi kiinteä omaisuus kuten asunto-osake, kiinteistö tai kesämökki, rahastot, osakkeet ja yhtiöosuudet. Varallisuuden arvosta vähennetään yhteenlaskettujen velkojen määrä opintolainat mukaan lukien. Kiinteistökannastamme löytyy myös vapaarahoitteisia kohteita, joissa ei ole varallisuusrajoja.

Varallisuusrajat 1.7.2020 alkaen Tampereella:

 • 1 hlö 52 000e
 • 2 hlöä 63 000e
 • 3 hlöä 79 000e
 • Mikäli hakijaruokakuntaan kuuluu neljä tai useampia henkilöitä, korotetaan varallisuusrajaa 10 000 eurolla jokaista ruokakuntaan kuuluvaa henkilöä kohden

Lisätietoa usein kysytyissä kysymyksissä.

Liitteet

Vuokra-asuntohakemukseen tulee toimittaa liitteet siinä vaiheessa, kun olette saaneet VTS-kodeilta asuntotarjouksen. Liitteiksi tarvitaan kopiot seuraavista todistuksista:

1. Viimeisin esitäytetty veroilmoitus (löytyy omavero.fi - postilaatikko - päätökset & kirjeet - listasta esitäytetty veroilmoitus.)
2. Selvitys kuukausituloista viimeiseltä puolelta vuodelta (esimerkiksi viimeisin palkkakuitti, todiste Kelan maksamista etuuksista tai todiste eläkkeestä.)
3. Raskaustodistus, josta ilmenee synnytyksen laskettu aika.
4. Asunnon asumiskelvottomuus, muuttouhka nykyisestä asunnosta tai paikkakunnalta saatu työpaikka/opiskelupaikka on osoitettava erillisellä selvityksellä.
5. Alaikäiseltä hakijalta huoltajan suostumus vuokrasopimukseen erillisellä lomakkeella.
6. Selvitys maahanmuuttajilta oikeudesta oleskella maassa sekä kopio passista.
7. Mikäli hakijalla on varallisuutta kuten osakkeita, rahastoja, kiinteistö, tmv. tarvitaan selvitys varallisuuden määrästä.

Asuntohakemuksen muutos

Mikäli haluat uusia, poistaa tai tehdä muutoksia hakemukseen ole yhteydessä vuokrauspalveluumme vuokrauspalvelu@vts.fi .

Vakuusmaksu

Vakuusmaksu on tarkoitettu asunnon kunnon vakuudeksi ja vuokran vakuudeksi. Vakuus palautetaan asiakkaalle vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen noin kuukauden kuluessa. Palautus edellyttää, että kaikki asunnon avaimet on luovutettu, asunto on kunnossa ja siivottu sekä vuokrat ja muut mahdolliset saatavat on suoritettu. Sopimusta tehtäessä maksettu vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen sopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Vakuusmaksut
1 huone 650 eur
2 huonetta 680 eur
3 huonetta 700 eur
4 huonetta 740 eur
5 huonetta 770 eur
Saunallisten asuntojen vakuusmaksuun lisätään 150 eur.

Vakuusmaksu käytetään ensisijaisesti huoneistolle mahdollisesti aiheutetun vahingon korjauskuluihin sekä mahdollisiin siivouskuluihin. Jos ylimääräisiä kuluja ei aiheudu vakuusmaksu palautetaan vuokralaiselle asuntotarkastuksen jälkeen.

Vuokrasopimuksen allekirjoitus

Vuokrasopimuksen allekirjoitus hoituu sujuvasti sähköisen Signom-palvelun kautta. Vuokrauspalvelu lähettää allekirjoittajan ilmoittamaan sähköpostiin linkin, jonka kautta vuokrasopimuksen pääsee allekirjoittamaan omilla pankkitunnuksilla. Jokainen sopimuksen allekirjoittaja tarvitsee henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Jos sopimuksella on useampia osapuolia, kaikkien osapuolien tulee hoitaa allekirjoitus omalta osaltaan.

Parhaiten allekirjoittaminen onnistuu tietokoneilla. Esimerkiksi puhelimella tämä voi olla vaikeaa koska sopimus ja liitteet pitää lukea ja tallentaa. Allekirjoitetut dokumentit säilyvät palvelussa vain 30 vuorokautta, joten suosittelemme tallentamaan ne omalle koneelle. Mikäli haluat allekirjoittaa vuokrasopimuksen toimistollamme varaathan ajan vuokrauspalvelu@vts.fi.

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen ehtona ovat maksettu vakuus sekä arava- ja korkotukikohteissa asuntotarjouksella pyydettyjen liitteiden toimittaminen. Maksetusta vakuudesta tulee tarvittaessa esittää kuitti ennen vuokrasopimuksen allekirjoitusta.

Sähkönmyyntisopimuksen asiakas voi tehdä haluamansa sähköyhtiön kanssa.

Kaikkiin vuokrasopimuksiin sisältyy internet-yhteys, lisätietoja täällä. Yhteyden käyttöönotto vaatii erillisen rekisteröinnin, johon ohjeet saa sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Avaimet

Alkavien vuokrasopimusten avaimet noudetaan VTS-kotien noutoautomaatista. Noutoautomaatti sijaitsee K-Supermarket Kuninkaankulman sisääntuloaulassa R-kioskin vieressä. Osoite on Kuninkaankatu 14. Avaimet voi noutaa sopimuksen alkamispäivästä lukien. Avaimet saa automaatista noutokoodilla, joka toimitetaan sähköpostitse ja tekstiviestitse sopimuksen alkamispäivän aamuna.

Avaimet ovat noudettavissa Kuninkaankulman aukioloaikoina, jotka voit tarkistaa tästä. Myös joku muu henkilö voi noutaa avaimet puolestasi, jos toimitat hänelle noutokoodin. Noutokoodin saa ainoastaan sopimuksen allekirjoittanut henkilö. Mikäli sopimusosapuolia on useampia, viesti lähtee sille henkilölle, joka on hakemuksella 1. hakijana. Mikäli haluatte toimittavan toisin, ottakaa yhteyttä palvelukeskukseemme.

Lisätietoja avaimista löydät täältä.

Asunnon vaihto

Monipuolinen ja runsas asuntokanta mahdollistaa asunnon vaihdon muuttuvassa elämäntilanteessa VTS-kotien asunnosta toiseen. Vaihtotilanteessa on mahdollista siirtää rahavakuutta asunnosta toiseen tietyin ehdoin.

Asunnon vaihtoon on kaksi tapaa:

1. Vaihto normaalin irtisanomisen kautta vapautuvaan asuntoon, jolloin asiakas hakee asuntoa normaalilla asuntohakemuksella. Vaihtohakemukset käsitellään ARAn asukasvalintaohjeiden mukaisesti. Lisäksi vaihdon edellytyksien tulee täyttyä. Asunnonvaihtohakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan ja sen voi halutessaan uusia sähköpostilla vuokauspalvelu@vts.fi .

Vaihdon edellytykset:

 • Vuokrasuhde on kestänyt vähintään vuoden.
 • Vuokrasopimus ei ole määräaikainen.
 • Vuokralaiselle ei ole annettu huomautusta tai varoitusta häiriöistä.
 • Vuokralainen ei ole laiminlyönyt nykyisen asunnon huolellista hoitoa.
 • Vuokralaisella ei ole vuokranmaksuhäiriötä.

Vuokranantaja pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä vaihdon.

2. Keskinäinen vaihto toisen asukkaan kanssa

Halutessasi asunnon keskinäisen vaihdon toisen VTS-kotien asukkaan kanssa, voit etsiä vaihdon osapuolta asunnonvaihtopörssin kautta.

Kun sopiva vaihtokumppani löytyy, voidaan asuntoja vaihtaa toimistomme luvalla tietyin edellytyksin:

 • Molemmat osapuolet täyttävät vielä myös normaalin asuntohakemuksen, hakemustyypiksi vaihtohakemus (ellei hakemusta ole vielä tehty.)
 • Muuttoajankohta on kuukauden vaihteessa.
 • Molemmat hyväksyvät toisen asunnon kunnon sellaisenaan, VTS-kotien puolesta huoneistoihin ei tehdä esimerkiksi pintaremonttia.

Jos haluat poistaa ilmoituksesi netistä, ilmoita asia ja osoitteesi vuokrauspalveluun vuokrauspalvelu@vts.fi

Vuokranantaja pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä vaihdon.

__________________________

Asukasedut ja asukastoiminta

Asukasedut ja asukastoiminta

VTS-kotien asukkaana saat kohtuuhintaisen vuokran lisäksi useita muita etuja ja halutessasi voit myös osallistua vireään asukastoimintaan.

Lue lisää

Sarvijaakonkatu kotisivuille piha.jpg

Talojen tarinat

Täältä löydät tarinoita ja kuvia VTS-kotien taloista ja niissä asumisesta.

Lue lisää

Täytä asuntohakemus

Täytä asuntohakemus

Hakemuksella pääset mukaan vapautuvien asuntojen asukasvalintoihin. Kerro mieluisat kaupunginosat, asunnon koko ja vuokra.

Täytä hakemus

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy