Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

PISTEET KOTIIN


MIKÄ ON PISTEET KOTIIN -JÄRJESTELMÄ?

Pisteet kotiin -järjestelmä on VTS-kotien asukasetujärjestelmä. Se palkitsee asukkaita pitkäaikaisesta asumisesta ja kannustaa osallistumaan asukastoimintaan sekä asumisviihtyvyyden kehittämiseen.

PISTEIDEN KERTYMINEN

Pistekertymätaulukosta näet mistä kaikesta pisteitä kertyy ja minkä verran.

1.5.2011 lähtien kaikki uudet asukkaat on liitetty Pisteet kotiin -asukasjärjestelmään vuokrasopimuksen allekirjoittamisella (ellei asukas ole tätä kieltänyt). Pisteet kertyvät järjestelmään liittymispäivästä lähtien ja vain täysiltä asumiskuukausilta. Takautuvasti ei pisteitä voi saada.

Asukasetupisteitä kertyy mm. asumisesta, vuokranmaksusta ajallaan, erilaisista luottamustehtävistä sekä voimassa olevasta kotivakuutuksesta, jonka tiedot on ilmoitettu palvelukeskukseemme palvelukeskus@vts.fi.

Pisteitä kertyy vain vuokrasopimuksen allekirjoittaneille sopimusosapuolille. Aktiivisesta asukastoiminnasta kertyvät pisteet ovat henkilökohtaisia, kaikki muut pisteet jaetaan tasan vuokrasopimuksen osapuolten kesken. Esimerkiksi liittymispisteinä annetaan 500 pistettä. Jos vuokrasopimuksen on allekirjoittanut kaksi henkilöä, pisteet jaetaan heidän kesken. Tällöin molemmat saavat 250 pistettä.

Mistä voin tarkistaa oman pistekertymäni?

Voit tarkistaa oman pistetilanteesi täällä (vaatii kirjautumisen).

PISTEIDEN KÄYTTÄMINEN

Pisteet kotiin -asukasetujärjestelmän pisteitä voi hyödyntää monipuolisesti oman kodin kunnostukseen, sisustukseen ja palveluihin. Piristyisikö olohuoneen ilme maalatulla tehosteseinällä? Haluaisitko asennuttaa sälekaihtimet, parvekelasituksen aurinkoverhot tai keittiön kaapistoihin uudet ovet? Valittavana on myös ammattilaisen tekemä kotisiivous.

  • Pisteiden käyttäminen kodin seinä- ja lattiaremontteihin, lisätiedot täältä. Löydät Pisteet kotiin maaliremonttien värimallit tästä esitteestä.
  • Pisteiden käyttäminen kodin turvavarusteisiin ja sisustukseen (kaapistot, valaisimet, sälekaihtimet, ym.), lisätiedot täältä.
  • Pisteiden käyttäminen siivoukseen ja kodinkoneiden asennuspalveluihin, lisätiedot täältä.
  • Pisteiden käyttäminen muuttopalveluun muutettaessa VTS-kodista toiseen VTS-kotiin, lisätiedot täältä.

Tee pistehankinta-tilaus tällä palvelutilauslomakkeella (vaatii kirjautumisen). Lisätietoja tarvittaessa palveluisannoitsijat@vts.fi

Pisteet voi lunastaa myös etusetelinä, jolla voit hankkia kodin viihtyvyyttä parantavia tavaroita. Etusetelillä tehtävissä tarvikehankinnoissa 111 pistettä vastaa 5 euron rahallista etua. Jos pisteitä käyttää kodin pintaremonttiin, saa rahallista arvoa huomattavasti suuremman hyödyn.

  • Pisteiden käyttäminen etuseteliin, lisätiedot täältä. Yhteistyöliikkeet löydät täältä. Etusetelin lunastus onnistuu sähköisesti täällä(vaatii kirjautumisen).

EHDOT PISTEITÄ LUNASTETTAESSA

Pisteitä lunastettaessa ei saa olla vuokra- tai muita maksurästejä VTS-kodeille. Vuokranantajan suorittama vuokrasopimuksen purku asukkaasta johtuvista syistä nollaa vuokrasopimuksen pisteet kokonaisuudessaan. Poismuuttotilanteissa pisteseteli voidaan luovuttaa vasta, kun vakuuskäsittely on suoritettu eikä mitään maksettavaa VTS-kodeille ole. Pisteseteli on lunastettava yhden kuukauden kuluessa vakuuden käsittelystä. Talon takuuaikana asunnoissa ei saa tehdä Pisteet kotiin -remontteja eikä kalustemuutoksia. Pisteillä voi kuitenkin tilata mm. ammattitason siivouksen tai parvekelasien aurinkoverhot.

YLEISTÄ PISTEISTÄ

VTS-kodit varaa mahdollisuuden muuttaa pistejärjestelmää. Pistejärjestelmää kehitetään yhteistyössä asukkaiden edustajien kanssa. Pisteistä ei tule kenellekään verotettavaa tuloa, eikä järjestelmä ole ristiriidassa asukkaiden mahdollisesti saamien asumistukien tai muiden tulonsiirtojen kanssa. Etuja ei voida verotussyistä antaa rahana.

Aurinkokalvot parveke
Jaana, Jouni ja Topi-kissa viihtyvät parvekkeella, jonka laseissa on pisteillä hankitut auringonsuojakalvot.

Yleiset pistetiedustelut: palvelukeskus@vts.fi
Pisteremontit: palveluisannoitsijat@vts.fi

________________________________

Pisteet kotiin-352x215.jpg

Pisteet kotiin -esitteet

Lue täältä miten asukkaamme ovat hyödyntäneet pisteensä.

Lue lisää

5. Sähköiset palvelut 352x215.jpg

Sähköiset palvelut

Voit hoitaa useat asumiseen ja asunnon hakuun liittyvät asiat sähköisten palveluidemme kautta helposti juuri silloin kun sinulle sopii.

Katso täältä

Talojen tarinat 352x215.jpg

Talojen tarinat

Täältä löydät tarinoita ja kuvia VTS-kotien taloista ja niissä asumisesta.

Lue lisää

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy