Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

Laitteet

Sähkölaitteet

Kiinteiden sähkölaitteiden asennuksia ja korjauksia saa suorittaa vain valtuutettu asentaja. Sähkörasioiden ja kiinteiden valaisimien vioista sinun tulee ilmoittaa huoltoyhtiöön. Lamput ja sulakkeet asukas voi vaihtaa itse. Sulakkeiden, lamppujen ja loisteputkien hankinta sekä asennus kuuluu asukkaalle.

Kylpy- ja pesuhuoneiden sekä keittiön pistorasiat ovat suojamaadoitettu ja niihin saa kytkeä vain maadoitetun tai suojaeirstetyn laitteen pistotulpan.

Antenni, TV ja laajakaista

Mikäli televisiokuvassasi on ongelmia ja epäilet sen johtuvan antenniverkosta, ota yhteyttä operaattoriin. Yhteystiedot löydät kiinteistösi ilmoitustaululta ja VTS-kotien verkkosivuilta.

Lisäantennilaitteiden asennuksessa ota yhteyttä palvelukeskukseen.

Vuokraan sisältyy internet-yhteys. Laajakaistan saat käyttöösi rekisteröitymällä käyttäjäksi operaattorille. Operaattorilta saat myös tiedon, vaatiiko yhteys modeemia. Modeemin hankinta on asukkaan vastuulla. Mikäli internet-yhteydessäsi on ongelmia, ota yhteyttä operaattoriin. Yhteystiedot löydät VTS-kotien verkkosivuilta."

Liesi

Liesi on kytketty kiinteästi sähköverkkoon. Kytkennän saa irrottaa vain sähköasentaja. Muistathan puhdistaa lieden ja uunin säännöllisesti. Silloin ne toimivat turvallisesti ja tehokkaasti.

Kylmälaitteet

Sulata ja siivoa kylmälaitteet säännöllisesti. Varmista sulattaessa, että sulamisveden poistoputki on avoinna. Ellet osaa avata tukkeutunutta poistoputkea, kysy neuvoa kiinteistönhoitajalta. Video jääkaapin puhdistuksesta täältä.

Astian- ja pyykinpesukone

VTS-kotien asukkaana saat astianpesukoneen ja turvakaukalon asennuksen veloituksetta. Tilaa asennus palveluisännöitsijältä: palveluisannoitsijat@vts.fi. Asennus tehdään 15 arkipäivän kuluessa tilauksesta.

Astianpesukoneen poistoa suunnitellessasi ota yhteyttä palveluisännöitsijään vähintään kaksi arkipäivää ennen poistoa. Kiinteistönhoitaja tulppaa tulo- ja poistoputket. Jos putkia ei ole tulpattu, veloitetaan asukkaalta palveluhinnaston mukainen maksu. Asukas vastaa koneen poistamisesta ja hoitaa myös pesukoneen poiskuljetuksen.

Jos astianpesukone jätetään käyntiin ilman valvontaa, kotivakuutus ei korvaa vahinkoa. Kun pesukone ei ole käytössä, sulje hana. Jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun.

Pyykinpesukoneen asennuksesta vastaa asukas. Jos asunnossa ei ole pesukoneen liitäntävalmiutta, asukas teettää työn LVIasentajalla. Vesi- johtoliitäntöjen tulee olla paineenkestäviä ja pesukonehanan yhteydessä on oltava takaiskuventtiili (imusuoja). LVI-asentajalta saatu asennustodistus kannattaa säilyttää mahdollisen vesivahingon varalta. Asukas vastaa virheellisesti asennetun pesukoneliitännän aiheuttamista vuotovaurioista.

Pyykinpesukoneen poistoa suunnitellessasi ota yhteyttä kiinteistönhoitajaan vähintään kaksi arkipäivää ennen poistoa. Kiinteistönhoitaja hoitaa tulppauksen. Jos tulppausta ei ole tilattu, niin asukkaalta peritään palveluhinnaston mukainen maksu. Asukas vastaa koneen poistamisesta ja hoitaa myös pesukoneen poiskuljetuksen. Pyykinpesukonetta ei saa jättää käyntiin, kun asunnosta poistutaan. Jos kone jätetään käyntiin ilman valvontaa, vakuutus ei korvaa vahinkoa. Kun pesukone ei ole käytössä, sulje hana. Jatkuva vedenpaine voi rikkoa vesiletkun.

Palovaroitin

Palovaroitin on pakollinen kaikissa asunnoissa ja niitä tulee olla jokaisessa asunnossa yksi jokaista alkanaa 60 m2 kohti. Palovaroittimen kunnossapito, pariston vaihto ja uuden hankinta kuuluu lain mukaan asukkaalle. Talot, joissa palovaroitin on kytketty sähköverkkoon kiinteästi, vastaa VTS-kodit varoittimen huollosta.

Ovipuhelin

Osaan kiinteistöistä on asennettu ovipuhelimet, joista löytyy tietoa kiinteistöstä -sivulta.

Lisälaitteet

Mikäli olet asentanut asuntosi ulko-oveen VTS-kotien luvalla varmuuslukon tai ovisilmän, et saa ottaa niitä mukaasi poismuuttaessasi. Ikkunoihin asennetut sälekaihtimet tulee myös jättää paikoilleen.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy