Ohita navigaatio

Asukkaalle

Aitoniitynkatu 3

Kulmaniitty

_Aitoniitynkatu 3.jpg

Aitoniitynkatu 3 sijaitsee loistavien kulkuyhteyksien vieressä Leinolassa. Tien toiselta puolen löytyy koulu ja päiväkotiin on matkaa alle kilometri. Lähin kauppa, Sale on tien toisella puolella, jossa on myös Mikon Leivän leipomo. Isommat marketit (Citymarket ja Prisma) löytyvät alle kahden kilometrin päästä Linnainmaan kauppakeskittymästä, jossa on myös posti, kaksi apteekkia, Kotipitsa, alko ja muutamia pikku myymälöitä.

Aitoniitynkatu 3_talo.jpg - pienennetty

Aitoniitynkatu 3_piha.jpg

Aitoniitynkatu 3:n naapurustossa henkii vanhan ajan yhteisöllinen tunnelma. Grillikatos kerää naapurit yhteen ja porukalla lähdetään isommille ostoksille Kangasalle.

Aitoniitynkatu3_kasvatuslaatikko.jpg - pienennetty

Asukastoimikunta on järjestänyt pihalle kasvatuslaatikoita, joista jokainen asukas saa käydä nappaamassa muun muassa basilikaa, kiinansipulia tai lipstikkaa.

Aitoniitynkatu_istutuslaatikot.jpg

-Miehet väsäsivät laatikot, ja naiset hoitivat loput, kertoo asukastoimikunnan puheenjohtaja Kyllikki Kolppanen.

Aitoniitynkadun asukkailla on myös sympaattinen perinne. Joka vuosi kaalisadon aikaan he kerääntyvät yhdessä kokkaamaan kaalikääryleitä ja herkuttelemaan.

_Kyllikki Kolppanen.jpg - pienennetty

Leinola saa Kolppaselta kehuja loistavista liikenneyhteyksistä sekä ulkoilumaastoista. Ulkoilureitit Niihamaan ja Kangasalle lähtevät melkein ulko-ovelta. Harva kaupunginosa on samaan aikaan yhtä vehreä ja rauhallinen, ja kuitenkin vartin hurauksen päässä keskustasta.

Tarina kirjoitettu ja kuvattu kesinä 2015 ja 2016. Teksti päivitys tehty kevät 2022.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy