Ohita navigaatio

Asukkaalle

Arkkitehdinkatu 40

Arkkitehdinkau 40.jpg

Arkkitehdinkatu 40 sisäpiha.jpg

Hervannassa sijaitseva Arkkitehdinkatu 40 on asukkaiden mukaan rauhallinen ja viihtyisä paikka.

Vierestä kulkee linja-auto Tampereen keskustaan ja lähikauppaan kävelee hetkessä. Koulu ja päiväkoti ovat kävelyetäisyydellä ja urheilukenttä vieressä.

Arkkitehdinkatu 40  Elsa.jpg

Elsa Frankbergleikkii yleensä talon pihapiirissä. Viereisissä taloissa asuu paljon leikkikavereita ja lapset leikkivät milloin kenenkin pihalla.

Arkkitehdinkatu 40_leikkipaikka.jpg - pienennetty

Sisäpihalla on katos, keinut, hiekkalaatikko ja liukumäki.

Arkkitehdinkatu 40_Liisa ja Kerttu.jpg

Liisa ManninenjaKerttu Niemenmaaovat asuneet Arkkitehdinkadulla alusta asti. Naiset tapasivat yli kolme vuosikymmentä sitten, kun muuttivat samaan rappuun asumaan.

- Ystäväni kertoi silloin, että tähän valmistuu taloja ja päätin kysellä, josko pääsisin tänne asumaan. Niinhän siinä sitten kävi, että pääsin tänne ja törmättiin Kertun kanssa rapussa, Manninen kertoo.

Muut asukkaat ovat ajan kuluessa vaihtuneet, mutta Manninen ja Niemenmaa ovat pitäneet yhtä.

- Mietin joskus tutuilleni, että asunkohan täällä vielä, kun pienet puunalut ovat kasvaneet parvekkeen tasalle. Nyt samat puut tavoittelevat talon kattoa, Manninen nauraa.

Vuosikymmenten aikana moni asia on muuttunut. Erityisesti Manninen ja Niemenmaa kaipaavat asukkaiden yhteisiä tapoja ja tapahtumia.

- Ennen meillä oli aktiivinen asukastoimikunta ja monenlaisia juhlia joka vuosi. Pelasimme usein porukalla Trivial pursuitia ja keksimme kaikenlaista touhua. Nyt kerhohuone astiastoineen ja peleineen on käyttämättömänä, eikä asukastoimikuntaa ole, naiset kertovat.

Uudesta asukastoimikunnasta on ollut puhetta pihoilla ja naiset toivovat, että uudet asukkaat tulevat rohkeasti mukaan perustamaan uutta toimikuntaa.

Arkkitehdinkatu40_koirakukkaruukku.jpgArkkitehdinkatu40_chilit.jpg

Niemenmaa on innokas parvekeviljelijä. Ruukuissa kasvavat niin kukat kuin esimerkiksi chilin taimet.

- Ostin alkujaan kaupasta kokonaisen chilin ja kylvin sen siemenet multaan. Tämän kesän taimet taas kylvin viime kesän chilien siemenistä.

Aurinko porottaa Niemenmaan parvekkeelle puolet päivästä kesäisin. Parvekelasitukset toimivat kasvihuoneen tapaan, joten chilit viihtyvät paahteessa mainiosti.

Arkkitehdinkatu40_verenpisara.jpg

Myös verenpisara viihtyy Niemenmaan ikkunalaudalla.

Tarina kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy