Ohita navigaatio

Asukkaalle

Karosenkatu 1

Annalassa puistoaukion ja metsän vieressä sijaitseva Karosenkatu on asukkaiden mukaan viihtyisä ja rauhallinen paikka asua. Vieressä on lähikauppa, koulut, päiväkoti ja loistavat ulkoilumahdollisuudet.

Karosenkatu1_talo.jpg

Asukkaat kertovat unohtavansa toisinaan sen, että asuvat kerrostalossa, sillä etenkin metsän puoleisista asunnoista näkee vain puita, jotka huojuvat tuulessa.

Karosenkatu1_sisäpiha.jpg - pienennetty

Karosenkadulla asuu paljon lapsiperheitä. Lapset ovat askarrelleet kerhohuoneella liikennemerkkejä pihan omaa liikennepuistoa varten. Merkit ripustetaan kesäisin pihan tolppiin ja lapset opettelevat pyörällä liikennesääntöjä.

Karosenkatu1_leikkipaikka.jpg

Sisäpihalla on lasten leikkipaikka ja penkkejä.

Karosenkatu1_kerhohuone.jpg

Kerhohuone on etenkin ompelijoiden suosiossa. Kuvan paita on kerhohuoneella vietetyn ajan tulosta. Asukastoimikunnan puheenjohtaja Johanna Alanen kertoo, että kerhohuoneella keitellään välillä kahvia ja kerhokin siellä on joskus kokoontunut.

Muita asukkaiden yhteisiä kokoontumisia ovat pikkujoulut, grillijuhlat ja vuosittain vaihtuvat tapahtumat. Yksi asukkaille mieleen jääneistä tapahtumista oli alkusammutuskoulutus, jonka palomiehet pitivät. Aktiivinen asukastoimikunta on mahdollistanut asukkailleen myös esimerkiksi kylpylä- ja leffareissuja.

Karosenkatu 1.jpg - pienennetty

Talojen vierestä alkaa puistoalue.

Karosenkatu 1_ Nia.jpg

Nia Holmberg on asunut Karosenkadulla koko ikänsä. Nia viettää äitinsä Sofia Holmbergin kanssa paljon aikaa Annalan puistoissa. Parasta on lähipuiston liukumäki, jonne kipuaminen on joka kerta yhtä hauskaa.

Sofia Holmberg kertoo ihastuneensa Karosenkatuun ensisilmäyksellä.

- Asuntotarjouksen saatuani tulin katsomaan taloja ulkoa käsin. Ihastuin heti ympäristöön ja ajattelin, että muutan tänne. Olen asunut useassa eri kaupungissa, joten kokemusta eri paikoista on paljon. Olen todella tyytyväinen Annalassa asumiseen.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy