Ohita navigaatio

Asukkaalle

Kaukametsänkatu 1

Peikonpesä

Annalassa vehreän puistoalueen kyljessä sijaitsevalla Kaukametsänkadulla eletään kylämäistä arkea neljässä rivitalossa. Asuntoja on 13, mikä takaa sen, että naapurit tulevat tutuiksi.

Kaukametsänkatu_rivitalo.jpg

Taloja ympäröi nurmikkoalue, missä on hyvä pelata esimerkiksi sulkapalloa kesäisin.

Kaukametsänkatu_rivitalot.jpg

Rivitalojen päästä avautuu puistoalue. Myös lähin urheilukenttä ja leikkipuisto löytyvät talojen päädystä. Asukastoimikunnan puheenjohtaja Marko Keto kertoo, että talvisin luistimet voi vaihtaa kotona, sillä jääradalle on vain muutama askel. Asukkaat kertovat läheisen kentän olleen kullanarvoinen myös hätätilanteissa.

- Pari kertaa tuohon viereen on laskeutunut helikopteri. Vaikka pahinta ei saisi ajatella, niin on turvallista tietää, että apu tulee tarvittaessa nopeasti, tuumii asukastoimikunnan taloudenhoitaja Johanna Kuparinen.

Kaukametsänkatu 1_asukkaat.jpg

Asukkaat tuntevat toisensa hyvin. Suurimmalla osalla asukkaista on lapsia ja yhteisistä asioista keskustellaan Whatsupp-ryhmissä. Johanna Kuparinen kertoo, että Kaukametsänkadulla asiat on helppo ratkaista yhdessä.

- Tunnemme toisemme niin, että ovelle voi mennä, jos tulee asiaa. Puolet asukkaista on myös mukana talotoimikunnassa.

Kuparinen asui maalla ennen rivitaloelämää. Kaupunkiasumisen rauhallisuus oli yllätys.

- Entisenä maalaisena voin sanoa, että täällä on tosi rauhallista asua.

Kaukametsänkatu_sisäpiha.jpg

Talot muodostavat sisälleen suojaisan ja vehreän pihan, josta löytyy leikkivälineitä ja maja.

Kaukometsänkatu_mökki.jpg

Entinen grillikota sai uuden ilmeen, kun asukkaat päättivät tuunata siitä lapsille oman oleskelutilan. Ennen käyttämätön grillimaja sai uutta maalia pintaansa ja elämää ikkunoidensa taakse.

- Ajatuksena oli lapsille oma ja yhteinen sisätila. Meillä ei ole kerhohuonetta, joten keksimme uudistaa käyttämättömän grillimajan. Saimme välineet ja maalit lahjoituksena asukkailta ja lahjoitimme grillin eteenpäin. Maja on ollut suosittu jo nyt, vaikka viralliset avajaiset ovat vielä edessä, aukkaat kertovat.

Kaukometsänkatu.jpg - pienennetty

Marko ja Heidi Keto sekä Johanna Kuparinen ja Marko Törmä esittelivät kättensä jälkiä kesällä 2016. Seinien pienet tassun jäljet kertovat, ketkä hallitsevat Peikonpesäksi nimetyssä majassa.

Kaukometsänkatu_hevonen.jpg

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy