Ohita navigaatio

Koipitaipaleenkatu 2

Asukkaalle

Koipitaipaleenkatu 2

Sinivuokko

Vuoreksen upouusissa maisemissa sijaitseva Koipitaipaleenkatu 2 tarjoaa modernia asumista luonnon helmassa. Asukkaat muodostavat sinivuokkojen yhteisön, jossa otetaan avosylin vastaan uudet tulokkaat.

Koipitaipaleenkatu2.jpg

Asukkaat kutsuvat Vuoreksen pääkadulta poikkeavaa kotikatuaan kinttupoluksi. Kuvassa Koipitaipaleenkatu on vasemmalla linja-autopysäkkiä vastapäätä.

Koipitaipaleenkatu 2:n suuri kerrostalo sijaitsee Vuoreksen Puistokadun varrella. Talon edestä kulkee linja-auto ja lähikauppa on vastapäätä. Myös Vuoreksen koulu ja muut palvelut ovat lähellä.

Koipitaipaleenkatu_talo.jpg

Koipitaipaleenkatu 2 muodostuu yhdestä viisikerroksisesta kerrostalosta sekä
kolmesta kaksikerroksista talosta.

Koipitaipaleenkatu2_leikkipaikka.jpg

Talojen keskellä on leikkipaikka.

Koipitaipaleenkatu2_venetsialaiset.jpg

Sinivuokkojen puheenjohtaja Tanja Tuominen kertoo, että ihmisiltä löytyy paljon mielipiteitä Vuoreksesta. Tuominen on asunut Koipitaipaleenkadulla talojen valmistumisvuodesta 2012 saakka.

- Usein kuulee ihmisten väittävän, että Vuores on ihan korvessa. Olen myös kuullut arvostelua alueen ulkonäöstä. Vuoreksessa esimerkiksi talojen seinissä on taidetta ja värejä on uskallettu käyttää, mikä on hienoa. Ei kaiken tarvitse näyttää aina samalta.

Asukastupa on sinivuokkojen toiminnan keskipiste ja sen uusia avajaisia vietettiin kesällä 2016.

- Pyrimme tekemään tilasta värikkään pienillä muutoksilla, Tuominen kertoo.

Asukkailla on ollut alusta asti vuosittaisia perinteitä, joissa kokoonnutaan yhteen, vaikka muuten ei ehdittäisi näkemään.

- Olemme viettäneet pikkujouluja ja venetsialaisia. Meillä on hyvä porukka, jossa voimme vitsailla keskenämme, asukkaat toteavat.

Sinivuokoilla on myös Facebook-ryhmä, jossa naapurusto voivat keskustella yhteisistä asioista. Ohjeet ryhmään liittymiselle löytää kerhohuoneelta ja ilmoitustaululta.

Koipitaipaleenkatu2_tietovisa.jpg

Asukastuvan avajaiset yhdistettiin kesän 2016 venetsialaisiin. Yhdeksi ohjelmanumeroksi on juurtunut tietovisa, jota asukkaat täyttivät kynät sauhuten.

Myös muunlaista toimintaa taloilla on kokeiltu. Alkuvuosina kokeiltiin naapuria-apua, johon kuka tahansa asukas saattoi ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Lisäksi yhteisissä tiloissa on pidetty kerhotoimintaa.

Koipitaipaleenkatu2_grilli.jpg

Venetsialaisiin kuuluu tärkeänä osana grillaus, joka hoitui myrskytuulesta huolimatta.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy