Ohita navigaatio

Asukkaalle

Kolunkatu 3

Kolunkatu3.jpg

Vuonna 2012 perusparannettu Kolunkatu 3 sijaitsee Annalan halkaisevan Juvankadun varrella. Linja-auto kulkee talon edestä jatkuvasti, joten Kaukajärvelle ja kaupunkiin pääsee nopeasti. Lähikauppa, koulu ja päiväkoti ovat aivan Kolunkadun vieressä.

Kolunkatu 3_talo.jpg

Kolunkatu 3 on tunnettu sen edustalla komeilevasta Teemu Saukkosen Me olemme maailma -teoksesta. Ympäristötaideteos koostuu suuresta pallon muotoisesta teräskehikosta, joka on täynnä erivärisiä keiloja.

Kolunkatu 3_sisäpiha.jpg

Perusparannuksen yhteydessä Kolunkatu sai hissit lähes kaikkiin portaisiin.

Kolunkatu3_hämppypuisto.jpg

Kolunkadun sisäpihalla on lasten Hämppispuistoksi nimeämä leikkipaikka.

Korttelissa asuu paljon lapsiperheitä ja vanhemmat tuntevat toisensa lasten kautta. Samat kaverit löytyvät yleensä pihoilta kuin koulustakin. Asukastoimikunnan puheenjohtaja Janita Soinila suosittelee Kolunkatua eritysesti lapsiperheille.

- Täältä lapset saavat varmasti seuraa ja vanhemmat katsovat kaikkien lasten perään. Oma lapsi on yleensä helppo paikantaa korttelin joltain leikkipaikalta, kun kysyy lähimmältä lapselta tai aikuiselta koordinaatit, Soinila nauraa ja jatkaa.

- Tässä on lapsille kaikki lähellä. Korttelista löytyy kavereita kymmenittäin, ja koulu ja päiväkoti ovat vieressä. Itse pidän näistä asunnoista myös isojen huoneiden takia. Nyt meidän olisi aika muuttaa isompaan ja toivon, että asunto löytyisi samasta korttelista.

Kolunkatu 3_kuntosali.jpg

Asukastoimikunta on perustanut entiseen pyöräsuojaan pienen kuntosalin, jota asukkaat saavat käyttää ilmaiseksi. Vaikka laitteita on vain muutama, kuntosali on kovassa käytössä.

- Haalimme käytettyjä laitteita kirppiksiltä ja verkosta, kertoo Soinila.

Kolunkatu 2 ja Kolunkatu 3_yhteinen grillikota.jpg

Kolunkatu 3:lla ja Takunvainionkatu 2:lla on yhteinen grillikota talojen sisäpihalla. Kotaa voi varata oikealta seinämältä löytyvällä varauskirjalla.

ViriAnnalan tupa.jpg - pienennetty

Kolunkadulla on kolmen muun talon kanssa yhteinen korttelitupa, joka sijaitsee viereisessä talossa Takunvainionkadulla. Asukkaat voivat varata tilaa omaan käyttöönsä. Lisätietoja saa osoitteesta www.viriannalatupa.net. Korttelitoimikunta järjestää tiloissa toisinaan kaikkien asukkaiden yhteisiä tapahtumia ja tiloissa toimii myös VTS-kotien lastenhoitopalvelu.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy