Ohita navigaatio

Asukkaalle

Läpikäytävänkatu 16

Ruislintu

Läpikäytävänkatu 16 tarjoaa asumista uusissa kodeissa. Vuonna 2014 valmistuneet rivi- ja luhtitalot muodostavat pienen kylän Atalaan.

Toisin kuin kadun nimi kertoo, talot sijaitsevat päättyvän tien perällä aivan linja-auton päätepysäkin vieressä. Piha rajautuu metsään, mikä tekee sijainnista rauhallisen.

Läpikäytävänkatu 16_ rivitalo.jpg

Rivitaloissa asuu paljon lapsiperheitä.

Läpikäytävänkatu 16_parvekkeet.jpg

Luhtitaloissa on isot ulkonevat parvekkeet.

Läpikäytävänkatu 16_talo.jpg

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Matias Colliander kertoo, että asukkaat ovat paljon omissa oloissaan.

- Ihmiset viihtyvät parvekkeilla ja takapihoilla. Lasten kautta tulee törmättyä naapureihin, mutta muuten heitä ei juurikaan näe.

Läpikäytävänkatu16_sisäpiha.jpg

Leikkipaikka löytyy luhtitalojen välistä. Usein lapset lähtevät viereiseen Perhospuistoon, jossa on myös pieni aidattu kenttä.

Läpikäytävänkatu 16_grilli.jpg

Taloilla on pieni kerhohuone, josta voi lainata grilliä. Colliander kertoo, että suunnitteilla on hankkia asukkaille yhteinen grillikatos.

- Olemme pohtineet grillikatoksen rakentamista, koska luhtitalojen parvekkeilla ei saa grillata. Myös talkoissa katoksesta olisi hyötyä.

Parin vuoden aikana asukastoimikunta on ehtinyt vaikuttaa moneen asiaan.

- Aluksi kaikissa taloissa ei ollut omia pyörävarastoja, mutta nyt on. Saimme myös hiljattain autopaikkoja vieraille. Linja-auto ei kulkenut viikonloppuisin tänne, mutta nyt sekin asia on korjattu. Hyvä puoli talojen tuoreudessa on se, että asiat hakevat vasta suuntaansa ja niihin pystyy vaikuttamaan, Colliander kertoo.

Läpikäytävänkatu16_bussipysäkki.jpg

Talot sijaitsevat linja-auton päätepysäkin takana, joten kulkuyhteydet ovat hyvät. Talojen takaa alkaa metsä. Luonto onkin tärkeä seikka Ruislintuun muuttaneille.

- Muutimme tänne luonnon, ystävien ja talon uutuuden perässä, Colliander kertoo ja jatkaa.

- Luonnon rauha ja rauhallisuus ovat tärkeä osa täällä asumista. Ei minua saisi ihan heti pois muuttamaan.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy