Ohita navigaatio

Asukkaalle

Matti Tapion katu 4

Matti Tapion katu 4_talo.jpg

Matti Tapion katu on oma rauhallinen poukamansa Hervannassa. Puut suojaavat pihapiiriä niin, että asukkaat kertovat vierailijoiden epäilleen löytyykö tien päästä taloja. Suojaisasta sijainnistaan huolimatta Matti Tapion kadulta on lyhyt puolentoista kilometrin matka Hervannan keskustaan. Läheltä löytyvät loistavat harrastusmahdollisuudet frisbeegolfista jalkapalloon.

Matti tapion katu 4_piha.jpg

Kiinteistössä on paljon pysyviä asukkaita. Kun aikuisiksi kasvaneet lapset muuttavat pois, vanhemmat vaihtavat pihapiirissä pienempään ja tilalle tulee uusia lapsiperheitä.

- Tytär muutti pois kotoa ja olisi aika vaihtaa pienempään asuntoon. Suunnitteilla on silti pysyä täällä, asukastoimikunnan puheenjohtaja Minna Isaksson kertoo pihatalkoiden ohessa.

Myös asukastoimikunnan taloudenhoitaja Anne Seppäsellä on kokemusta Matti Tapion ympäristöstä pitkältä ajalta ja useasta eri asunnosta.

- Olemme asuneet täällä 15 vuotta. Nyt on kolmas asunto menossa, Seppänen kertoo.

Matti Tapion katu_sisäpiha.jpg

Matti Tapion katu vetää lapsiperheitä puoleensa. Pihoilla riittää vilinää ja asukkaat katsovat yhdessä lasten perään.

Mattitapion katu 4_kerhohuone .jpg

Asukkaat ovat yhdessä suunnitelleet ja toteuttaneet kerhohuoneen sisustuksen. Verhot ja tekstiilit vaihdettiin uusiin, matto löytyi roskakatokselta ja pestiin yhteistuumin. Pienillä muutoksilla kerhohuoneesta tuli kuin uusi ja vanhat huonekalut saivat jäädä.

Matti Tapion katu 4_kerhohuone.jpg - pienennetty

Matti Tapion kadulla on aktiivinen asukastoimikunta ja talkoisiin osallistuvat kaikki. Toimikunnan puuhapete Jyri Jamalainen maalasi kerhohuoneelle tehosteseinät tuomaan yhtenäisyyttä ja väriä sisustukseen. Asukkaat toteavat, että pienellä suunnittelulla ja muutoksilla kerhohuoneesta tuli viihtyisä.

Kerhotilassa pidetään paljon esimerkiksi ylioppilasjuhlia. Myös käsityökerho on kokoontunut tiloissa ja pääsiäisaskarteluja tehdään yhdessä vuosittain.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy