Ohita navigaatio

Asukkaalle

Multiojankatu 2

Asukastarina

Multiojankatu 2

Ystävyyttä yli vuosikymmenten

Joskus löytyy niin hyviä naapureita, ettei heistä raaski päästää irti. Näin kävi Meeri Vettenrannalle, Liisa Jämingille, SirkkaLiisa Laitiselle, Kirsti Jaakamolle ja Raija Holstikolle. Ystävyys syttyi ensimmäisen kerran Multiojankatu 2:ssa 1970-luvulla.

- Meillä oli samanikäisiä lapsia ja istuimme päivät pitkät hiekkalaatikolla. Näin meistä
tuli ystäviä, Liisa Jäminki muistelee Multiojankadulla melkein 50 vuotta myöhemmin.

Multisilta oli 1970-luvulla lasten lähiö. Vuonna 1975 lasten osuus Multisillan väestöstä oli lähes kaksinkertainen verrattuna koko Tampereen väestöön. Lapsia vilisti pitkin pihoja ja viereistä metsää. Ystävykset kuvailevat, että 1970-luvulla kerrostalon lapset olivat kaikkien yhteisiä. Naapuriavusta oli iloa etenkin Liisalle ja Meerille, jotka olivat työssä käyviä yksinhuoltajia.

- Muistan aina, kuinka paljon se auttoi, kun Sirkka-Liisan lasten isä huolehti muksut päiväkodista. Olin töissä kaupassa ja pääsin vasta viideltä lähtemään, Liisa muistelee.

Naiset jakoivat toistensa kanssa niin arjen kuin juhlapäivät. Nuorina Multisiltaan muuttaneet ystävykset muistavat erityisesti riehakkaat yhteiskolmekymppiset.

- Me oltiin saman vuoden lapsia. Sirpa, joka on nyt jo kuollut, Raija ja minä. Juhlittiin kolmekymppisiä aika reippaasti, Liisa nauraa.

Elämä ajoi erilleen, tahto toi takaisin yhteen

Naapurukset ehtivät elää 10 vuotta Multisillassa yhtä aikaa. Sitten muut paitsi Raija muuttivat muualle. Elämän tasaannuttua ja lasten lennettyä kotoa ystävykset alkoivat kokoontua uudelleen. Syntyi Multsun mummot -ryhmä.

- Meeri keksi, että koitetaan saada porukka kokoon ja mennä kahville. Sen jälkeen olemme
tavanneet muutaman kerran vuodessa, Liisa Jäminki kertoo.

Sittemmin kalevalaistunut Liisa pohtii, että Multisilta oli hyvä paikka asua. Eikä vähiten siksi, että naapurit olivat maailman parhaat.

- Ei ole ollut toista niin hyvää paikkaa asua kuin tämä, täältä on parhaat muistot.

Juttu on tehty Tampereen Vuokratalosäätiön 50-vuotishistoriikkia varten. Löydät historiikin täältä.

Talon tarina

Multisillassa sijaitsevalla Multiojankadulla on pitkät perinteet. Vuonna 1970 valmistunut kerrostalo on pitänyt suosionsa ja vanhimmat asukkaat ovat viihtyneet talossa pian 50 vuotta.

Vierestä löytyy lähikauppa ja bussilla hurauttaa keskustaan nopeasti.

Multiojankatu 2.jpg

Vuonna 1975 taloon muuttanut Timo Vilkman kertoo, että halvat vuokrat ja luonnon läheisyys ovat pitäneet hänet Multiojankadulla.

- Olen asunut lähes koko ikäni Multisillassa. Muutin Pispalasta tuohon viereiseen taloon 8-vuotiaana. Oli vuosi 1969, joten Tesoma ja Multisilta olivat vasta rakenteilla. Vuonna 1975 vaihdoimme tähän taloon. Nyt asun edelleen täällä, mutta asunto on vaihtunut pienempään.

Multiojankatu2_leikkipaikka.jpg

Talojen takana on leikkipaikka ja oleskelutilaa.

Multiojankatu2_grilli.jpg

Piha rajautuu jyrkkään mäkeen, jonka päällä on grillikatos.

Multiojankatu2_kerhohuoneen keittotila.jpgMultiojankatu 2_kerhohuone.jpg

Multiojankadulla on myös kerhohuone, josta löytyy perusvarustus keittiölaitteista pöytäryhmään.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy