Ohita navigaatio

Asukkaalle

Multisillankatu 7

Talon tarina

Metsiä, järviä ja yhteistä tekemistä - niistä on tehty Multisillankatu 7.

Tässä on kohde, jossa ulkoilumaastojen puutetta ei voi valittaa. Läheltä löytyvät Peltolammi ja Sääksjärvi, jotka ympäristöineen tarjoavat loistavat puitteet niin talvi- kuin kesäliikunnalle. Rannat ovat niin likellä, että pulahtamassa voi käydä vaikka joka päivä!

Taloyhtiöllä on erinomaiset yhteiset tilat. Kuntosalimatka ei ole pitkä, kun hikoilemaan pääsee omassa talossa. Asukastoimikunta on rempannut yhdestä kerhohuoneesta salin, josta löytyy tätä nykyä kaikki, mitä perus lihaskuntotreeniltä voi toivoa.

Multisillankatu7_askarteluhuone.jpg

Talossa on askarteluhuone, joka pursuaa kankaita, siveltimiä, värikyniä ja muuta asiaan kuuluvaa. Siellä pidetään lapsille askartelukerhoa viikoittain.

Multisillan soppatykkitapahtuma.jpg

Pihassa on grillikatos, joka on kovassa käytössä. Kuva on VTS-kotien järjestämästä soppatykkitapahtumasta elokuulta 2016.

Multisillan soppatykkitapahtuma_ Jaana Kerimä ja Olivia Vatjus2.jpg

Olivia asuu äitinsä Jaanan kanssa Multisillankadulla. Äiti ja tytär ottivat osaa VTS-kotien järjestämään soppatykkitapahtumaan elokuussa 2016. Letut maistuivat poniajelun jälkeen.

Multisillan soppatykki_poniajelu.jpg

Parkkipaikka toimii tarvittaessa myös poniajeluratana.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesinä 2015 ja 2016.

Asukastarina

Multisillankatu seiskassa on tehty koko kesä 2019 ahkerasti puutarhahommia asukkaiden yhteistyönä. Maasta onkin versonut taimien lisäksi myös yhteisöllisyyttä.

Multisillankatu 7

Multisillassa puutarhapuuhat aloitettiin tutustumisillalla, jossa Liisa Lenkkeri Steppi-hankkeesta paistoi lettuja ja Mattilankadun Kotipiha-projektissa mukana ollut Katri Puranen kuulosteli ihmisten toiveita. Seuraavassa tapaamisessa lapset kokeilivat parkouria ja aikuiset juttelivat pihatoiveistaan VTS-kotien viheraluevastaavan, Lännen Viherpalvelun Kaisa Koskelinin kanssa.

Viljelytaitojen opettelu on mielekästä puuhaa kaikenikäisille

- Etenkin lapset ja nuoret nauttivat päästessään mylläämään maata, ihmettelemään kasvua ja maistelemaan satoa. Täällä Multisillassa talon lapset ja nuoret ovatkin olleet enemmän kuin innokkaasti mukana. Puutarhan vastuukaksikko on apulaisineen pitänyt hyvää huolta kasveista, Katri kehuu.

Hän kannustaa myös muiden talojen asukkaita perustamaan yhteisen puutarhan, mikäli asuinyhteisö asiasta innostuu. Lännen Viherpalvelusta voi kysyä vinkkejä ja ohjausta talkoisiin.

- Jos vapaata tilaa tontilta löytyy, niin miksi ihmeessä sitä ei käyttäisi esimerkiksi syötävien kasvien tai perhoskasvien kasvatteluun.

Multisillankatu 7

Multisillankatu 7

Multisillankadulla pihaan rakennettiin porukalla kivinen yrttispiraali, jossa on yrttien lisäksi mansikoita. Yli jääneistä kivistä Lännen viherpeukalot rakensivat kivikkokuvion, johon on tarkoitus suunnitella ensi vuonna toteutettava perennapenkki. Marjapensaille keksittiin hyvä kasvupaikka leikkikentän vanhasta hiekkalaatikosta, salaatteja ja yrttejä puskee lavakauluksista kootuista kasvulavoista. Asukkaat istuttivat Katrin kanssa myös omenapuita ja kurkkua.

- Syötävä sato on ollut vielä pientä, mutta ainakin mansikoita lapset ovat päässeet maistelemaan. Toiveena on, että monivuotiset kasvit tuottaisivat ajan mittaan enemmän satoa.

Multisillankatu 7

Multisillankatu 7

Asukastarina on julkaistu alun perin Asukasviestissä 3/2019, löydät lehden täältä.

Lisätietoja Multisillankatu 7 talosta löydät täältä. Etsitkö vuokra-asuntoa? Katso vapautumassa olevat vuokra-asuntomme täältä ja jätä asuntohakemus!

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy