Ohita navigaatio

Asukkaalle

Muotialantie 68

Ainanpiha

Ainanpihan asukkaat kuvailevat kotiaan maaseutumaiseksi ja naapurustoa yhteisölliseksi. Muotialassa sijaitsevien luhti- ja rivitalojen ympärillä on paljon tilaa ja palvelut löytyvät läheltä.

Tien toisella puolella on steinerkoulu, missä monet Ainanpihan lapsista opiskelevat. Linja-auto kulkee vierestä ja Turtolan kauppakeskus on kävelyetäisyydellä.

Muotialantie68_tie.jpg

Koivujen reunustama Muotialantie on monelle tuttu steinerkoulusta- ja päiväkodista, jotka sijaitsevat vastapäätä Ainanpihan taloja.

Muotialantie68_piha.jpg

Ainanpiha valmistui vuonna 2006. Taloissa on yhteensä 35 asuntoa.

Muotialantie68 leikkipaikka.jpg

Sisäpihalla on leikkipaikka, joka on omiaan etenkin perheen pienemmille. Talojen vierestä löytyy myös kaupungin kenttä ja puisto, jonne pääsee suoraan pihasta.

Muotialantie68_takapihat.jpg - pienennetty

Taaimmaiset takapihat suuntautuvat nurmiaukealle.

Muotialantie 68 talo.jpg

Ainanpihan ylpeydenaihe on hyvin hoidetut pensaat.

Muotialantie68 takapiha.jpg

Ainanpihan asukkaat ovat innokkaita viherpeukaloita. Esimerkiksi asukastoimikunnan puheenjohtaja Sari Kaukinen on tehnyt istutuksilla pihalleen erilaisia tiloja; on nurkkaus rauhassa istuskeluun ja terassin ruokailutila, jossa perhe grillaa yhdessä.

Muotialantie68_takapiha.jpg

Kaukisten terassilla grillataan aina sään salliessa.

Muotialantie68_chili.jpg

Sari Kaukisen miniatyyrikasvihuoneessa kasvaa sulassa sovussa chilit ja kurkut.

Kaukisten perhe muutti Ainanpihalle, koska steinerkoulu on vieressä. Palveluiden läheisyys, oma rauha ja tilan mahdollisuus ovat Muotialassa tasapainossa.

- Koulun läheisyys oli yksi muuttoperuste. Muotialassa viehättää myös maaseutumaisuus. Vaikka tänne on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut paljon uusia taloja, tilan tuntu on säilynyt, Kaukinen pohtii ja jatkaa.

- Täällä pärjäisi autotonkin perhe, sillä palvelut löytyvät läheltä ja linja-auto kulkee vierestä.

Sari Kaukinen ja Reijo Jantunen.jpg

Ainanpiha vietti 10-vuotisjuhliaan kesällä 2016. Kuvassa oikealla Sari Kaukinen ja VTS-kotien asiakaspalvelupäällikkö Reijo Jantunen.

Joukko.jpg

Ainanpihalla asuu paljon lapsia ja tapahtumat järjestetään aina lasten ehdoilla. 10-vuotisjuhlia vietettiin poniajelun ja suunnistuksen merkeissä.

Suunnistus.jpg

Suunnistuksessa sai käyttää pihatuntemustaan, että löysi piilotetut rastit.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy