Ohita navigaatio

Asukkaalle

Ojavainionkatu 6

Niittyvilla

Ojavainionkatu6_pihapiiri.jpg - pienennetty

Keskellä Annalaa sijaitseva Ojavainionkatu 6 on yhdistelmä kerrostalo- ja rivitaloasumista. Kolme rivitaloa ja kerrostalo sulkevat sisälleen suojaisan sisäpihan, missä on lapsille tilaa temmeltää.

Ojavainionkatu 6_katu.jpg - pienennetty

Kerrostalo on Ojavainionkadun myötäisesti. Asuntojen parvekkeet ovat sisäpihan puolella.

Ojavainionkatu 6_rivitalot.jpg

Rivitalot ovat Juvankadun myötäisesti. Taloissa asuu paljon lapsiperheitä.

Ojavainionkatu6_leikkipaikka .jpg´

Sisäpihan kiipeilyteline on kovassa käytössä. Korttelissa on myös kolme muuta leikkipaikkaa, joissa lapset viettävät aikaa. Niin Kolunkadulla, Takunvainionkadulla kuin Ojavainionkadulla asuu paljon lapsiperheitä. Lapset vaihtavat korttelin sisällä pihasta toiseen ja vanhemmat tuntevat toisensa yli talorajojen.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Anne Lehtimäki kertoo, että korttelin leikkipaikat on suunnattu eri ikäisille.

- Tämä meidän talojen piha on isommille lapsille ja Takunvainionkatu 2:n leikkipaikka on pienemmille lapsille.

Lehtimäki on asunut hyvän aikaa Annalassa ja muutti vuonna 2010 korttelin sisällä talosta toiseen. Lehtimäki pitää alueen rauhallisuudesta,

- Täällä saa nukkua yönsä rauhassa ja alue on lapsiystävällinen.

Muut asukastoimikunnan jäsenet arvelevat, että moni asuu Ojavainionkadulla lasten vuoksi.

- Annalan koulu on tien toisella puolella ja täältä lähtee aamuisin joka ovesta vähintään yksi lapsi siihen suuntaan. Myös päiväkoti on aivan vieressä ja päiväkoteja alueella on yhteensä neljä, asukkaat kertovat.

Kolmas Ojavainionkadulle vetävä asia on asumismukavuus. Kerrostalo on peruskorjattu vuonna 2010 ja silloin siihen rakennettiin myös kokonaan uusi kerros. Lapsiperheiden keskuudessa suositut rivitalot rakennettiin perusparannuksen yhteydessä.

Ojavainionkatu 6_grillikota.jpg

Ojavainionkatu 6_ grilli.jpg

Ojavainionkadulla on oma grillikota, joka on ahkerassa käytössä. Asukastoimikunta hankkii puita yhteiseen käyttöön ja grillissä on etenkin kesäisin usein tulet. Asukastoimikunta suunnittelee asukkaille myös yhteisiä illanistujaisia ja joka vuosi asukkaat tekevät retken jonnekin päin Suomea. Yhteisillä reissuilla on käyty niin Tuurissa kuin Korkeasaaressakin.

Takunvainionkatu 2_ViriAnnala.jpg

Oman asukastoimikunnan lisäksi Ojavainionkadun puheenjohtaja Anne Lehtimäki kuuluu korttelin yhteiseen toimikuntaan. Kaikilla korttelin taloilla on yhteinen asukastupa. VTS järjestää tiloissa ilmaista lastenhoitoa kuukausittain.

ViriAnnalan tupa.jpg

Korttelitoimikunta on järjestänyt monenlaisia yhteisiä tapahtumia. Esimerkiksi venetsialaiset, joulu- ja vappujuhlat ja muut koko perheen tapahtumat ovat olleet suosittuja.

Ojavainionkatu6_bussipysäkki.jpg

Rivitalojen ylimmistä kerroksista näkee myös Juvankadun puolelle. Linja-auto kulkee jatkuvasti Juvankadulta kaupunkiin, joten aikatauluja ei tarvitse selata.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy