Ohita navigaatio

Asukkaalle

Pitkäniitynkatu 2

Pitkäniitynpihat

Pitkäniitynkatu 2.jpg

Annalassa sijaitsevassa Pitkäniitynkatu 2:ssa on loistava yhteishenki. Luhti- ja rivitaloissa asuu paljon lapsiperheitä ja pihoilla mennään lasten ehdoilla.

Pitkäniitynkatu2_terassi.jpg

Asukkaat rakensivat talojen 20-vuotisjuhlia varten terassin, joka on edelleen kovassa käytössä.

Vuonna 1992 valmistuneet talot täyttävät pian 25 vuotta. Vanhimmat asukkaat muistavat elävästi, kun Annala oli vain peltoaukeaa.

- Muutin tänne ystävänpäivänä helmikuussa 1992. Annalassa asuin sitäkin ennen ja muistan, kun koko Annala oli peltoa ja metsää. Vielä silloinkin, kun muutin tänne, saattoi tuossa vieressä nähdä kettuja ja valkohäntäpeuroja juoksemassa, asukastoimikunnan taloudenhoitaja Tuula Viitanen kertoo ja jatkaa.

- Isäni sanoi silloin, kun muutin ensimmäisen kerran Annalaan, että mitä sinä sinne kaupunkiin muutat, vaikka tämä oli silloin yhtä lailla maaseutua kuin Teisko, missä isäni asui, Viitanen nauraa.

Kun Viitanen muutti 1990-luvun alussa poikansa kanssa kahdestaan taloille, oli yksinhuoltaja-äiti outo ilmiö.

- Silloin olin vähemmistö, mutta nyt täällä asuu enemmän yksinhuoltajia, kuin pariskuntia. Niin ne ajat muuttuvat ja hyvä niin. Nyt nauramme naisten kanssa, että tänne kaivattaisiin myös yksinhuoltaja-isiä.

Pitkäniitynkatu 2_kota.jpg

Uutuuttaan hohtava grillikota tuli terassin kaveriksi kesällä 2016. Juhannuksena asukkaat kastoivat kodan käyttöön ja elojuhlissa siellä paistettiin räiskäleitä ja makkaraa.

Pitkäniitynkatu2_varasto.jpg

Tikkataululle on tehty kätevä paikka varaston kylkeen.

Pitkäniitynkatu 2_leikkipaikka.jpg

Talojen leikkipaikka on aidattu ja aidat maalattiin kesällä 2016. Pihoilla on kaksi leikkimökkiä, joista ensimmäinen on alapihan leikkipaikalla.

Pitkäniitynkatu 2_leikkimökki.jpg

Toinen leikkimökki nojaa varastoon yläpihalla.

Pitkäniitynkatu2_Nanna Nurminen.jpg

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Nanna Nurminen veti yhteislaulutuokion elojuhlissa.

Asukastoimikunta on järjestänyt vuosien varrella monenlaista tapahtumaa ja toimintaa. Kerhohuoneen uupuminen ei ole estänyt asukkaita, vaan tarjottavat on katettu tarvittaessa vaikka pesulaan. Näin tehtiin myös tuulisissa elojuhlissa.

Pitkäniitynkatu2_Luka.jpg

Luka otti rohkeasti kaiken irti elojuhlien tarjoamasta seurasta, vaikka on asunut vasta hetken Pitkäniityllä. Lukan äiti Meri Pekkala kertoi, että sopeutuminen uuteen kotiin on ollut vaivatonta.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy