Ohita navigaatio

Asukkaalle

Possilankatu 2-4

(Tarina kirjoitettu v. 2016, kerhohuoneen kuvat v. 2023)

Lintulammella Lielahden kauppakeskittymän takana sijaitsee Possilankatu 2-5. Lielahden monipuoliset palvelut ovat nurkan takana ja vierestä kulkee linja-auto Tampereen keskustaan.

Koulu on talojen vieressä ja matka sinne sujuu ilman tienylityksiä.

Possilankatu 2-4.jpg

Talojen edessä on linja-autopysäkki.

Possilankatu2-4_piha.jpg

Possilankatu 2-5 koostuu viidestä rivitalosta ja kahdesta paritalosta. Jokaisessa asunnossa on oma sauna ja takapiha.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Mari Kaleva on asunut taloilla reilut kaksikymmentä vuotta.

- Muutin tänne perheeni kanssa vuonna 1995, kun talot valmistuivat. Asuimme ensin kaksiossa ja muutimme sitten kolmioon. Nyt tulee taas ajankohtaiseksi pienempään asuntoon vaihto, kun lapset muuttavat pois kotoa.

Kaleva on viihtynyt Possilankadulla hyvin, koska palvelut ovat lähellä.

- Elän kiireistä elämää, joten on hyvä, kun palvelut ja kuntosali ovat tuossa vieressä Lielahdessa. Tänäänkin ehdin ennen töitä isoon kauppaan. Voisikin sanoa, että olen jämähtänyt tänne, koska palvelut ovat parantuneet jatkuvasti, Kaleva nauraa.

Possilankatu2-4_leikkipaikka.jpg

Talojen keskellä on aidattu leikkipaikka. Lapset leikkivät usein talojen yhteisessä pihapiirissä, mutta muuten asukkaat viihtyvät omissa oloissaan.

- Leikki-ikäiset yhdistävät vanhempia. Sitten, kun lapset kasvavat ja heitä viedään harrastuksiin, myös asukkaiden keskinäiset yhteydet vähenevät, Kaleva pohtii ja jatkaa.

- Olen huomannut, että asukkailla ei ole aikaa ja jaksamista osallistua asukkaiden yhteisiin tapahtumiin. Järjestimme esimerkiksi vuonna 2015 Viikinsaarireissun, jolle ei osallistunut juuri kukaan. Sen sijaan tämän vuoden grillitapahtumaan tuli yllättävästi porukkaa, Kaleva kertoo.

- Luulenkin, että pihapiirin tapahtumaan on helpompi osallistua, koska sitä varten ei tarvitse lähteä mihinkään ja pienikin vapaa hetki riittää. Grillitapahtuma oli siitäkin onnistunut, että siinä tutustui uusiin asukkaisiin ja pystyin näyttämään heille esimerkiksi kuivaushuoneen samalla.

Possilankadun kerhohuone.jpg

Possilankadun kerhohuone II.jpg

Possilankadulla on myös kerhohuone, jota asukkaat saavat käyttää omiin juhliinsa. Tilassa kokoontui aikanaan äiti-lapsi-kerho, mutta nyt kerhon jäsenet ovat kasvaneet aikuisiksi ja muuttaneet pois kotoa.

- Kerhoa pidettiin joskus 2000-luvun alussa, kun omat lapseni olivat vielä pieniä. Nyt täällä asuu edelleen paljon lapsiperheitä, mutta vastaavaa toimintaa ei ole ollut.

Possilankatu on Kalevasta erityisesti lapsiperheille sopiva koti. Hän toivoo uusien asukkaiden ymmärtävän, että taloilla on paljon lapsia, eläimiä ja elämää.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy