Ohita navigaatio

Riipuksenkatu 2

Asukkaalle

Riipuksenkatu 2

Asukastarina

Riipuksenkatu 2 asukastarina

Kaukajärven Riipuksenkadulle valmistui vuonna 2019 kaksi kerrostaloa, joihin tuli yhteensä 112 uutta VTS-kotia. Niistä yhdessä asuu nyt onnellinen nuori nainen ensimmäisessä omassa kodissaan.

- Onhan tämä kovin jännittävää, Saara, 21, sanoo ja hymyilee innoissaan.

Haastatteluhetkellä takana on vasta pari viikkoa itsenäistä asumista. Saara muutti Kaukajärvelle Hervannasta, jossa hän asui äitinsä ja kahden kissan kanssa. Sitä ennen he asuivat pitkään Hallilassa. Molemmat asunnot olivat VTS-koteja, joten Saaran oli helppo päättää minne hän lähettää asuntohakemuksen. Kissakin toivotettiin
tervetulleeksi VTS-kotiin.

Oma koti löytyi nopeammin kuin Saara olisi ikinä uskonut.

- Aloin yhtenä iltana katsella netistä löytyisikö jotakin kivaa, bongasin Kaukajärveltä uuden yksiön, lähetin hakemuksen ja sain tarjouksen heti seuraavana päivänä. Kaikki kävi kovin äkkiä, sillä muutto oli jo parin viikon päästä.

- Hakuprosessi oli onneksi helppo ja sain aina nopeasti vastauksen kysymyksiini, joita riittikin ihan hirveästi. Meillä oli mukavan rentoa viestittelyä VTS-kotien markkinointisihteerin kanssa ja välillä soittelimmekin.

Saara kyseli muun muassa takuuvuokrasta ja lemmikeistä.

- Oli kiva kuulla, että minun ei tarvinnut ensin säästää useamman kuukauden vuokraa takuuksi, ja että kissakin toivotettiin tervetulleeksi. Hilla muuttaa tänne vähän myöhemmin perässä, kunhan minä olen ensin kotiutunut.

riipuksenkatu-2-kaukajärvi.jpg

Riipuksenkatu 2 leikkipaikka.jpg

Ensin tuotiin sänky, sitten jouluvalot

Saara sai ilokseen asunnon talon ylimmästä asuinkerroksesta. Maisemat ovat huimat.

- Tykkään asua korkealla. Ja on kiva, että tässä on koko asunnon levyinen lasitettu parveke, se tuo hyvin lisätilaa kesällä. Sinne täytyykin hankkia Hillalle iso raapimapuu.

Saara sisustaa kotiaan vähitellen. Ensimmäisenä asuntoon tuotiin sänky, sitten jouluvalot. Perässä tulivat pöytä, tuolit, telkkari ja kitara.

- Vähän täällä on vielä tyhjää, mutta tärkeimmät on hankittu. Pakastimen ostin täyteen ruokaa ja mummulta sain kahvinkeittimen. Tupaantuliaisia en ole vielä pitänyt, sillä sohva tulee vasta ensi viikolla. Yksi naapurikin minulle jo kauppasi vanhaa sohvaansa, mutta se ei oikein sopinut tähän asuntoon. Arvostin kyllä tarjousta ja olen huomannut, että tässä on muutenkin mukavia naapureita.

Saara nauttii saadessaan laittaa omaa kotiaan mieleisekseen.

- Olen haaveillut ties kuinka kauan, että pääsisin sisustamaan omaa kämppää. On kyllä kivaa, että saa itse päättää ihan kaiken, vaikka minkälaiset verhot ja lakanat laittaa.

Riipuksenkatu 2, Saara3.jpg

Panssarimiehestä tuli kaupantäti

Saara harkitsi omilleen muuttamista jo pari vuotta sitten joulukuussa, heti ylioppilaaksi kirjoitettuaan.

- Se ei kuitenkaan olisi ollut järkevä ajankohta, sillä lähdin kesällä Parolannummelle, jossa palvelin vuoden ilmatorjuntapanssarivaunujoukkueessa.

Panssarimies sai kotiuduttuaan töitä kaupantätinä.

- Viihdyn kaupassa hyvin, se on kivaa työtä. Kaukajärveltä pääsee hyvin ysibussilla töihin Kalevaan, ja myös sen vuoksi tästä asunnosta kiinnostuin. Jossain kohtaa on kyllä suunnitelmissa lähteä opiskelemaan, minusta voisi tulla ehkäpä fysioterapeutti tai neuvolatyöntekijä. Ammattihaaveet ovat tosin muuttuneet jo monta kertaa vuosien varrella, Saara naurahtaa.

Riipuksenkatu 2, Saara2.jpg

Asukastarina on julkaistu alun perin Asukasviestissä 4/2019, löydät lehden täältä.

Lisätietoja Riipuksenkatu 2 talosta löydät täältä.

Etsitkö vuokra-asuntoa? Katso vapautumassa olevat vuokra-asuntomme täältä ja jätä asuntohakemus!

Riipuksenkatu 2 kerhohuone
Riipuksenkatu 2 asukastupa.

Riipuksenkatu 2 Kaukajärvi
Riipuksenkatu 2 mallikuva.

Riipuksenkatu 2 Kaukajärvi
Riipuksenkatu 2 mallikuva.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy