Ohita navigaatio

Asukkaalle

Riipuksenkatu 3 ja 5

Tuulenportti

Riipuksenkatu 3.jpg

Riipuksenkadulla on pitkät perinteet, jotka ulottuvat aina 1970-luvun alkuvuosiin saakka. Kaksi kerrostaloa ovat edelleen loistavalla paikalla, sillä Kaukajärven kaikki palvelut sijaitsevat alle kilometrin säteellä.

Riipuksenkatu 3 piha.jpg

Kaukajärvellä on hyvä liikkua pyörällä. Uimaranta, koulu, kirjasto ja loistavat urheilumahdollisuudet ovat kaikki parin minuutin polkaisun päässä. Molempien talojen pihoista löytyvät ulkoiluvälinevarastot ja pyörätelineet.

Riipuksenkatu3_leikkipaikka.jpg

Pihapiiristä löytyy monenlaisia leikkivälineitä lapsille.

Riipuksenkatu 3_asukkaat.jpg

Riipuksenkadulla on tilaa hengittää. Talojen ympärillä avautuu nurmikenttä, jossa voi vaikka ottaa aurinkoa.

Naapurukset Liisa Kivistö, Ritva Mäkinen, Ritva Pälvi ja Tapani Rosengren viettävät kesäisin paljon aikaa pihapiirissä. Asukkaiden mielestä parasta Riipuksenkadulla onkin laaja ja vehreä piha-alue.

- Kun muutin tänne 70-luvulla, täällä ei ollut vielä yhtään kasvia ja tuuli tuiversi niin, että luulin tukan lähtevän päästä. Tuulenportti sopi hyvin talojen nimeksi. Nyt pihasta on tullut suojaisa, kun puut ja muut kasvit ovat kasvaneet. Parasta täällä onkin piha, kertoo Ritva Mäkinen (kuvassa toinen vasemmalta).

Naapurukset viettävät viikoittain aikaa yhdessä. Kerhohuoneella keitetään kahvit joka maanantai ja pidetään pienimuotoista kerhoa.

- Tarkoituksena on nähdä jotakuta, ettei tule aivan mökkihöperöksi, Mäkinen nauraa.

- Välillä pelaamme korttia, joku täyttää ristikkoa tai sudokua. Sellaista mukavaa ajanvietettä, lisäävät asukastoimikunnan puheenjohtaja Kauko Ahmala ja jäsen Liisa Kivistö.

Asukkailla on myös tapana kokoontua vuosittain grillaamaan ja jouluruokailemaan.

Riipuksenkatu3_ruusu.jpg

Kesäisin pihalla kukkivat kauniit ruusut.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy