Ohita navigaatio

Asukkaalle

Ruokomäenkatu 3-7

Ruokomäki

Peltolammilla sijaitsevalla Ruokomäellä mennään lapset edellä. Pienkerrostalot ovat monen lapsiperheen koti ja pihapiiriä muovataan lasten ehdoilla.

Myös talojen ympäristö on lapsiperheille otollinen, sillä matka kouluun ja lähipuistoon sujuu ilman tienylityksiä. Läheiseltä koululta löytyvät kirjasto, neuvola ja hammaslääkäri.

Ruokomäenkatu 3-7_talo.jpg

Ruokomäki muodostuu viidestä pienkerrostalosta, joissa on yhteensä 29 parvekkeellista asuntoa.

Ruokomäenkatu_katos.jpg

Talot sulkevat sisälleen suojaisan sisäpihan, jossa lapset ajavat usein pyörällä kehää.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Tero Tarra muutti perheensä kanssa Ruokomäkeen pihan ja ympäristön takia. Myös peltolammilaiset juuret vaikuttivat uuden kodin valintaan.

- Piha on lapsille ihan huippu, sillä he voivat leikkiä tässä myös itsekseen. Lähipuisto on tuossa muutaman metrin päässä ja kouluun on kilometri ilman ainuttakaan tienylitystä, Tarra listaa ja jatkaa.

- Mies voi lähteä Peltolammilta, mutta Peltolammi ei miehestä. Olen täältä kotoisin, joten silläkin oli vähän osuutta valintaan. Tämä on rauhallista seutua ja luonto on lähellä.

Lapset ovat olleet ykkössijalla myös asukastoimikunnan hankinnoissa.

- Hommasimme lapsille maalin, mihin potkia. Toinen viime aikojen hankinta on uusi grilli.

Asukkaat tuntevat toisensa lasten kautta.

- Muiden vanhempien kanssa tulee oltua tekemisissä ja talojen lapset käyvät samaa koulua. Talkoissa törmää niihinkin asukkaisiin, joita ei muuten näy.

Ruokomäenkatu_leikkipaikka.jpg - pienennetty

Leikkialue on talojen keskellä.

Ruokomäenkatu3-7_maali.jpg

Talojen sivussa sijaitsevalla nurmialueella on uusi maali, jonka asukkaat yhteistuumin kokosivat.

Taloja ympäröi metsä, mikä on suosittu paikka lasten majoille. Talojen paikalla oli ennen maatila. Majojen rakennuspuuhissa lapset ovatkin löytäneet paloja alueen historiasta. Majapaikan liepeiltä on löytynyt esimerkiksi ruostuneet ikkunankarmit, mikä oli lapsille jännittävä aarre.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy