Ohita navigaatio

Asukkaalle

Sellerikatu 2

Mausterinne

Annalan Levonmäessä muiden mauste- ja yrttikatujen joukosta löytyy vehreä Sellerikatu 2. Vuonna 1998 rakennetuissa luhtitaloissa on 30:n perheen koti.

Sellerikatu2 talo.jpg

Jokaisessa asunnossa on oma parveke tai takapiha. Myös sauna kuuluu asuntojen varustukseen.

Sellerikatu2_sisäänkäynti.jpg

Sellerikatu on rauhallista lapsiperheiden suosimaa aluetta. Vierestä kulkee linja-auto Annalan, Kaukajärven ja Messukylän kautta keskustaan.

Sellerikatu2_perhonen.jpg

Asukkaat ovat istuttaneet pihalle kukkia, jotka ovat perhosten mieleen.

Sellerikatu2 leikkipaikka.jpg

Talot muodostavat sisälleen suojaisan pihapiirin. Asukkaat kertovat, että pihapiiri tekee naapurustosta yhteisön samaan tapaan kuin vanhoissa puutalokortteleissa. Pihan katoksessa on hyvä vaihtaa kuulumiset myös sateella.

Sellerikatu2_omenat.jpg

Asukkaat ovat istuttaneet omenapuita talojen taakse. Pienet puunalut tuottivat lupaavasti raakileita kesällä 2016.

Sellerikatu2_grillikota.jpg

Sellerikadun viimeisin projekti on ollut grillikota. Heinäkuussa 2016 kota ei ollut vielä saanut maalia ylleen, mutta oli jo kovassa käytössä.

Sellerikatu2_asukkaat.jpg

Asukastoimikunta on järjestänyt kerhohuoneella monenlaisia tapahtumia. Sihteeri ja taloudenhoitaja Juhani Latvala, ympäristöohjaaja Merja Huhtala ja varapuheenjohtaja Sari Kajan katsoivat kuvia ikimuistoisista naamiaisista.

- Meillä on ollut lähes vuosittain joulujuhlat ja kesätapahtumat lapsille ja lapsenmielisille. Grillaus kuuluu kesään ja etenkin talkoissa on grillattu, asukkaat listaavat.

Kerhohuone on käytössä myös asukkaiden omissa perhejuhlissa.

- Täällä on pidetty juhlia niin hyvässä kuin pahassa aina hautajaisista häihin, Latvala kertoo.

- Viime jouluna meidän perhe söi jouluruuan täällä. Meitä on niin monta, että mahduimme paremmin tänne kerhohuoneelle kuin kotiin, lisää Kajan.

Sellerikatu2_takapiha.jpg

Juhani Latvala on asunut vaimonsa Anne Latvalan kanssa Sellerikadulla alusta asti. 20:n vuoden aikana lapset ovat ehtineet kasvaa aikuisiksi ja yksi asuu enää kotona. Latvalat ovat innokkaita pihanlaittajia ja kesäisin suuri osa vapaa-ajasta kuluu takapihalla.

- Olen sanonut, että vielä puuttuu suihkulähde ja uima-allas, sitten meillä on kaikki, Anne Latvala nauraa kertoessaan pihainnostuksesta.

Sellerikatu2_majakka.jpg

Anne Latvala on innokas askartelija. Pihan majakka on saanut vartensa kukkaruukuista ja kaiteen tulitikuista. Koristesimpukat on kerätty Espanjan matkalta. Majakka valaisee takapihaa aurinkokennon voimin.

Sellerikatu2_kukat ja koriste.jpg - pienennetty

Terassin reunalla kukkivat kukat ja mangustipatsas tarkkailee takapihalle tulijoita.

Sellerikatu2_mehikasvit ja leijona.jpg

Latvalat laittavat pihaa yhdessä ja se muovautuu joka kesä erilaiseksi. Tänä kesänä koristehiekan ja mehikasvien sekaan pääsivät nukkekodin kauniit miniatyyrihuonekalut.

- Moni on sanonut, että mitä te nyt sitä vuokra-asuntoa laitatte. Minä olen sanonut siihen, että ei me täältä mihinkään olla muuttamassa. Tämä on meidän koti, Juhani Latvala toteaa.

Sellerikatu2_koirat.jpg

Myös pikku-Latvalat pitävät terassilla loikoilusta.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy