Ohita navigaatio

Asukkaalle

Juvankatu 24 ja Solkikatu 11

Kaukajärvellä sijaitsevan talot muodostavat suojaisan pihapiirin, jossa on paljon oleskelutilaa. Solkikatu/Juvankatu briljeeravat myös kerhohuoneillaan, joita on ruhtinaalliset kolme kappaletta.

Läheltä löytyvät Kaukajärven palvelut, koulu, päiväkoti ja loistavat harrastusmahdollisuudet.

Solkikatu 11.jpg

Solkikatu 11 sai uuden ilmeen Koti kuntoon -remontissa vuosina 2013-2014.

Juvankatu 24 (ent. Solkikatu 7) Koti Kuntoon -remontoitiin 2017.
Remontissa toteutettiin mm.:
huoneistojen kaikki pinnat, kalusteet sekä tekniset järjestelmät. Ikkunat ja parvekkeen ovet uusittiin sekä parvekkeille lisättiin parvekelasitus. Myös julkisivut pinnoitettiin.

Solkikatu 7.jpg

Juvankatu 24:lla (ent. Solkikatu 7) ja Solkikatu 11:llä on yhteinen asukastoimikunta. Talot ovat samaa pihapiiriä ja asukkaat voivat käyttää kaikkia kolmea kerhohuonetta.

Solkikatu 11 ja 7_leikkipaikka.jpg

Korttelin sisäpihalta löytyy monenlaisia leikkivälineitä ja tilaa temmeltää.

Solkikatu_SatuHelin.jpg

Asukastoimikunnan puheenjohtaja Satu Helin on asunut Solkikadulla lähes 30 vuotta, eikä suunnitelmissa ole muuttaa pois.

- Täällä on hyvä ilmapiiri, eivätkä asukkaat ole turhan tärkeitä. Naapureiden kanssa voi keskustella ja häiriöt hoituvat puhumalla. Myös sijainti on hyvä, sillä täällä ei tarvitse tuijottaa naapurin ikkunaa ja asfaltin sijasta pääsee luontoon.

Solkikatu 11 kerhis.jpg

Solkikatu 11:n kerhohuone sai muun remontin yhteydessä uuden ulkomuodon. Oleskelutilasta löytyy niin televisio, stereot kuin pöytäfutis.

Solkikatu 11 kerhohuone.jpg - pienennetty

Pirteät tuolit tuovat kerhotilaan väriä.

Helin kertoo, että kerhohuone on hyvin aktiivisessa käytössä.

- Varauskirja on jatkuvasti täynnä. Täällä pidetään kaikenlaisia juhlia ja etenkin synttäreitä.

Solkikadun asukastoimikunta toimii aktiivisesti ja järjestää vuosittain ainakin pikkujoulut ja talkoot. Erityisesti asukkaat haluavat järjestää lapsille tekemistä. Vaikka Helinin lapset ovat jo kasvaneet aikuisiksi, asuu taloilla edelleen paljon lapsia.

- Tykkäämme järjestää lapsille kaikenlaista puuhaa. Itse tykkään erityisesti yllätysjutuista, joista lapset eivät tiedä, kuten pihaan katetusta herkkupöydästä. Toisella kerhohuoneella talojen aikuiset pitävät lapsille myös läksykerhoa, Helin kertoo.

Solkikatu 7 ja 11_grilli.jpg

Talkoisiin kuuluu perinteisesti grillaus. Solkikadun grilli soveltuu hyvin myös muurikkalettujen paistoon.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016, ja hieman paikkailtu 2022 kun Solkikatu 7:n nimi muutettiin Juvankatu 24:ksi.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy