Ohita navigaatio

Asukkaalle

Takunvainionkatu 2

Haapavainio

Annalassa Takunvainionkadulla arvostetaan asumismukavuutta. Vuonna 2011 Haapavainiolla valmistui perusparannus ja täydennysrakentaminen, jossa kaksi taloa yhdistettiin yhdeksi L-muotoiseksi rakennukseksi. Asukkaat kertovat olleensa hyvin tyytyväisiä kotiinsa.

Takunvainionkatu2_pihapiiri.jpg

Haapavainiolla on panostettu piha-alueeseen. Sisäpiha muistuttaa lamppupylväineen ja hiekkapolkuineen puistoa.

Takunvainionkadulta on muutama harppaus lähikauppaan. Isommille ostoksille asukkaat suuntaavat Kaukajärvelle, mistä löytyy myös lähin apteekki.

Koulu ja päiväkoti ovat vieressä ja lapsiperheitä Haapavainiolla asuukin paljon. Takunvainionkatu on osa Annalan perusparannettua korttelia. Asukkaat kertovat, että Annalan talonelikko pitää perheet tiiviisti korttelin sisällä. Lasten on helppo jatkaa samassa opinahjossa, vaikka perhe muuttaisi samalla alueella talosta toiseen.

takunvainionkatu2_sisäpiha.jpg

Perusparannuksen yhteydessä talon ja pihapiirin esteettömyyteen kiinnitettiin huomiota madaltamalla pihan korkeuseroja ja rakentamalla taloon hissejä.

Takunvainionkatu2_Hannu Peiponen ja Pirkko Mustalahti.jpg

Takunvainionkadulla on aktiivinen asukastoimikunta, joka on järjestänyt asukkaille grillijuhlia ja pikkujouluja. Myös kesäteatteriin on ollut tapana lähteä yhdessä. Kuvassa asukkaat Hannu Peiponen ja Pirkko Mustalahti.Grillikota on Takunvainionkatu 2:n ja Kolunkatu 3:n yhteinen ajanviettopaikka.

Peiponen toivoo, että aktiivinen asukastoiminta jatkuu, vaikka puheenjohtaja perheineen muutti juuri pois. Mustalahdella oli mielessä marjat ja hän oli juuri lähdössä pyörällä metsään. Annalan lähistöltä löytyy hyvin marjoja, kun tietää mistä etsiä.

Takunvainionkatu2_junapuisto.jpg

Lasten Junapuistoksi nimeämä leikkipaikka on korttelin pienimmillekin sopiva. Lapset kertovat, että Junapuisto on korttelin leikkipaikoista suosituin.

Takunvainionkatu2_korttelitupa.jpg

Takunvainionkadulla sijaitsee myös koko Annalan perusparannetun korttelin sydän, ViriAnnala-tupa. Tila sijaitsee perusparannuksen yhteydessä rakennetussa kulmauksessa. Tupa on neljän talon yhteinen kokoontumispaikka. Lisätietoja saa korttelituvan omilta verkkosivuilta osoitteesta: www.viriannalatupa.net.

Korttelin taloilla on omien asukastoimikuntien lisäksi yhteinen toimikunta. Neljän talon asukkaat ovat viettäneet yhdessä niin vappuriehaa, venetsialaisia kuin järjestäneet esimerkiksi kirpputoreja.

ViriAnnalan tupa.jpg

Korttelituvasta löytyy mukava televisionurkkaus.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy