Ohita navigaatio

Asukkaalle

Tuomikuja 3

Tuomipiha

Rantaperkiössä sijaitseva Tuomikuja 3 tarjoaa kaupunkiasumista luonnonhelmassa. Pihasta pääsee suoraan Pyhäjärven rantaviivaa myötäilevälle metsäpolulle ja Hatanpään arboretumiin on matkaa alle kaksi kilometriä. Hatanpään koulu ja lukio ovat nurkan takana ja bussilla hurauttaa kaupunkiin hetkessä.

Tuomikuja 3.jpg

Tuomikuja3_sisäpiha.jpg

Jokaisessa asunnossa on joko parveke tai takapiha.

Tuomikuja3_kukkia.jpg

Tuomipihan asukkaat ovat innokkaita kukkienkasvattajia. Kesäisin pihat ja parvekkeet ovat täydessä kukassa. Kuvassa asukkaiden pystyttämän paviljongin kukat ja niitä reunustava muratti.

Tuomikuja3_10-vuotisjuhla.jpg

Tuomikujan 10-vuotisjuhlia vietettiin tikkakisan, hyvän ruuan ja musiikin merkeissä kesäkuussa 2016. Aktiivinen asukastoimikunta pitää huolen siitä, että joka vuosi järjestetään ainakin kahdet grillijuhlat kesän alkamisen ja päättymisen kunniaksi.

Tuomikuja3_10v_Jutta Joutsea, Topias Sointu ja Sinikka Karjalainen.jpg

Jutta Jousea perheineen on viihtynyt Tuomikujalla. Jousealle Rantaperkiö tarjoaa nopean pääsyn keskustaan ja hyvät ulkoilumahdollisuudet.

- Kun haimme asuntoa, emme tienneet näistä taloista mitään. Asuntotarjouksen saatuamme otimme sen vastaan ja olemme olleet todella tyytyväisiä kotiimme. Nyt, kun meillä on pieni lapsi, myös asuinympäristö merkitsee enemmän. Vietämme paljon aikaa täällä ja Härmälässä, mistä löytyy leikkipuistoja. Liikun paljon myös koiran kanssa, joten hyvät lenkkipolut ovat plussaa.

Asukastoimikunnan sihteeri ja taloudenhoitaja Sinikka Karjalainen (kuvassa oikealla) jakoi talojen syntymäpäivillä arpalippuja. Myös Jousean poika Topias Sointu sai oman lipun, vaikka kädessä oleva patongin palanen taisi kiinnostaa enemmän.

Tuomikuja3_grillikota.jpg

Tuomikuja3_10vjuhla.jpg

Grillikota on kovassa käytössä etenkin illanistujaisissa. 10-vuotisjuhlissa grillissä paistui makkara ja varhaisperunat pitivät lämpönsä tulen loimussa.

Pidempään taloilla asuneet tuntevat toisensa hyvin. Pia Hänninen (kuvassa keskellä) on asunut Tuomikujalla viisi vuotta ja asukastoimikunnan puheenjohtaja Ari Haanperä kokonaiset kymmenen vuotta. Haanperä arvelee, että ainakin kolmasosa asukkaista on viihtynyt Tuomipihan kodissaan kymmenen vuotta.

Tuomikuja3_10vuotta_kerhohuone.jpg

Sisäpihan ja parkkipaikan erottaa kerho- ja varastorakennus. Kerhon tiloissa on mahdollista pitää suuremmatkin pirskeet, sillä istumapaikkoja ja tilaa löytyy.

Tuomikuja3_10vjuhlat_tanssi_Liisa ja Jarmo Niemenmaa.jpg

Liisa ja Jarmo Niemenmaa näyttivät mallia ja laittoivat tanssiksi syntymäpäiväjuhlissa.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy