Ohita navigaatio

Asukkaalle

Vilhelminkatu 2 / Kalttilankatu 1

Teivaala

Lintulammella sijaitsevat rivitalot valmistuivat vuonna 1994. Kahden vuosikymmenen aikana sijainti on parantunut Lielahden kauppakeskittymän kasvaessa. Lähin marketti on alle kilometrin päässä, eikä muihin Lielahden palveluihin ole juuri pidempi matka.

Vilhelmink..jpg

Talot ovat Vilhelminkadun ja Kalttilankadun välissä.

Vilhelmink_Ensio Jortikka.jpg

Ensio Jortikka on asunut taloilla vuodesta 1995 saakka. Jortikka kertoo, että asukkaat viihtyvät Vilhelminkadulla hyvin, eikä vaihtuvuutta juuri ole.

- Olen asunut kahdessa eri asunnossa täällä ja sitä ennen Ollinojankadulla. Lintulampi on rauhallinen kaupunginosa ja toivoin, että voin asua täällä mahdollisimman pitkään. Samaa olen kuullut myös muilta asukkailta.

Vilhelminkatu_kerhohuone.jpg

Talojen kerhohuoneella on istumatilaa isommallekin joukolle. Tilassa on kokoontunut aikanaan lastenkerho. Nykyään asukkaat viettävät kerhohuoneella joulujuhlaa, jossa pukki jättää lapsille pienet paketit.

Muita asukkaiden yhteisiä tapahtumia ovat olleet muutamama vuosi sitten juhlitut talojen 20-vuotissyntymäpäivät ja erilaiset grilli-illat ja kahvitukset.

Asukkaat voivat viettää kerhohuoneella omia juhlia ja tilaa vuokrataan myös läheisten talojen asukkaille.

Vilhelminkatu_pelit.jpg

Kerhotilasta löytyy erilaisia pelejä.

Vilhelminkatu_Marja-Leena Ottola ja Ensio Jortikka.jpg

Marja-Leena Ottola pitää huolta kerhohuoneesta ja sen siisteydestä. Ottola on asunut 12 vuotta taloilla.

- Täällä on ihanaa porukkaa. Tulin tänne mieheni kanssa ensin evakkoon, kun Tohlopinkadulla oli remontti. Ihastuimme täällä asumiseen ja Jortikkakin sanoi, ettette lähde täältä minnekään. Saimme sitten täältä asunnon ja täällä asumme vieläkin, Ottola kertoo ja jatkaa.

- Kun olen kertonut kodistani, minulta ollaan kysytty, että missä tällainen paikka on ja miten pääsimme tänne. Sanon, että oli onni, kun saimme jäädä tänne asumaan.

Vilhelmink_Kalttilank_leikkitraktori.jpg

Taloilla asuu paljon kaikenikäisiä, mikä on Ottolasta ja Jortikasta rikkaus.

- Täällä on nuoria pareja, eläkeläisiä ja lapsiperheitä. Kaikkiin suhtaudutaan hyvin ja lapset ilahduttavat meitä.

Vilhelminkatu_maalit.jpg

Leikkipaikan lisäksi pihoilla on pelitilaa ja maalit. Talvisin maalien alle jäädytetään luistinkenttä, jos lumitilanne sallii sen.

Vilhelminkatu_Kalttilankatu_Isosuonpuisto.jpg

Talojen vierestä aukeaa näkymä puistoon ja lammelle. Ottola ja Jortikka kertovat, että lammella uiskentelee joutsenia, nokikanoja ja sorsia.

Tarina on kirjoitettu ja kuvattu kesällä 2016.

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy