Uudisrakentaminen

VTS-kodit rakennuttaa vuosittain sekä uudiskohteita, että remontoi vanhoja kiinteistöjä.

Tulevaisuudennäkymiä Käräjätörmässä

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Käräjätörmän alue uudistuu tulevaisuudessa yhteisölliseksi kaupunkikyläksi. Kotipirtin palvelukorttelin ja Käräjätörmän alueen jatkosuunnittelun pohjaksi järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu. Kilpailun järjesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) yhdessä Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton ja alueella toimivien Kotipirtti ry:n ja Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n kanssa. Kilpailun voittivat Uki Arkkitehdit Oy sekä Optiplan Oy. Alueen suunnittelu jatkuu nyt molempien voittajatöiden parhaiden ehdotusten pohjalta.

ilmakuvat.jpg


VTS-kodit puurakentaa

Puupäivä keräsi Helsingin Wanhaan satamaan ennätysmäärän ammattilaisia 10.11.2016. Puupäivään ilmoittautui lähes 950 osallistujaa. Erityisesti kuntien edustajat ja rakennuttajat olivat aiempaa runsaslukuisemmin paikalla. Puupäivä (linkki puupäiväsivuille) tarjosi monipuolisen ajankohtaiskatsauksen puurakentamiseen tilaan. VTS-kotien puurakentamisesta paikalla oli kertomassa Kiinteistöpäällikkö Timo Koskinen, esitys liitteessä.

************************************************************************************************

Aktiiviset projektit

Kolunkatu 1, Annala

Annala-porjekti jatkuu seuraavasti siten, että Kolunkatu 1:n kiinteistö puretaan ja tilalle rakennetaan kaksi uutta viisikerroksista rakennusta, joihin tulee 82 asuntoa. Pääsuunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy. Alustavan aikataulun mukaan työt kohteessa aloitetaan kesäkuussa 2017 ja valmista olisi lokakuun lopussa 2018.

julkisivut.JPG - pienennetty

Riipuksenkadulle kaksi kerrostaloa

Kaukajärvelle Riipuksenkatu 2 on suunnitteilla kaksi uutta kerrostaloa. Pääsuunnittelijana tässä kohteessa on Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Yhteensä asuntoja on suunnitteilla 112 kpl, joista taloon A tulee 64 asuntoa ja taloon B 48 asuntoa. Huoneistojakauma on 1 h + kt - 4 h + kt+s. Rakennustyöt alkavat syksyllä 2017 ja valmistuminen ajoittuu alkuvuoteen 2019.

Riipusenkatu 2 kuva.JPG

Hervantajärven alueelle rivitaloja

Osoitteeseen Lintuhytinkatu 17 rakennetaan 4 rivitaloa joihin tulee yhteensä 20 asuntoa kooltaan 66 m2 - 89 m2. Huoneistojakauma 2 h, tk + sauna - 3 h, tk + sauna. Päässuunnittelijana on Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy ja pääurakoitsijana Lapti Oy. Tähän kohteeseen lämmitysmuodoksi tulee aurinko- ja maalämpö. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2017 ja talot valmistuvat keväällä 2018.kuva.PNG - pienennetty

Kalevaan uusi kiinteistö, VTS Rollikka

Kalevanrinteen uudelle kaava-alueelle on suunnitteilla kerrostalo johon tulee 52 asuntoa joiden keskipinta-ala on 45 m2. Pääsuunnittelijana on Ekman Arkkitehdit Oy. Alue rakentuu yhteistyössä NCC Rakennus Oy:n ja Pohjola Rakennus Oy:n kanssa. Alueelle tulee pysäköintihalli ja yhteispiha hallin päälle. Rakentaminen alkaa kesällä 217 ja kiinteistö valmistuu kesällä 2018.

Perkiönkadulla alkaa täydennysrakentaminen

Tampereen kaupunki on käynnistänyt aiemmin Härmälän alueen asemakaavan muutoksen, johon Perkiönkatu 73 ja 75 rakennustyöt osaltansa liittyvät. Alueen asemakaavamuutos on edennyt ja VTS-kotien täydennys- ja perusparannushankkeen suunnittelutyö aloitetaan vuoden 2017 alussa. Täydennysrakentaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että molemmille Perkiönkatu 73 ja 75 tonteille rakennetaan uudisrakennus. Täydennykset tehdään vanhojen rakennuksien kulmiin, joihin rakennetaan uusia asuntoja yhteensä noin 60 kpl

Vuorekseen on tulossa ensimmäiset kaksi puukerrostaloa Koukkurannankadulle

Pohjalainen Rakennus MIRE, Tampereen Vuokratalosäätiö sr, kuhmolainen Elementti Sampo Oy ja suunnittelija Marco Casagrande ovat kehittäneet kohtuuhintaisen puukerrostalotuotteen. Ensimmäiset, ARA-rahoitteiset talot käynnistävät Vuores-projektin puurakentamisen. Hanke on myös ensimmäinen CLT-tilaelementtikerrostalo, jossa käytetään suomalaista puuta.

Tampereen Vuokratalosäätiö sr (VTS-kodit) hyväksyi 17.5. pidetyssä hallituksen kokouksessa Rakennus MIREn tarjouksen rakentaa kaksi nelikerroksista puukerrostaloa Vuoreksen Koukkurannankadulle. VTS Puukoukkuun tulee yhteensä 53 asuntoa yksiöistä kolmioihin. VTS-kotien vuokratalokohde käynnistää vihdoin myös Vuoreksen puurakentamisen. Rakentaminen aloitettiin syyskuussa. Talot valmistuvat kesällä 2017.

Koukkurannankatu.jpg - pienennetty

Kuurosokeiden palvelukeskus Hervantaan

Hervantaan, Valtaraitin ja Vilppulanpolun kulmaan valmistui maaliskuussa 2017 Suomen Kuurosokeat ry:lle uusi palvelukiinteistö. Kiinteistöön rakennettiin vuokra-asuntoja, palveluasuntoja sekä palvelutiloja aistivammaisille.

Hanke sai ARA:n avustuksen erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen. Pääurakoitsijana oli Lemminkäinen Talo Oy.

VTS Sukkasillaan
Satamakatu 17

Tampereen Vuokratalosäätiö sr osallistui alkuvuonna 2014 Lujatalo Oy:n kanssa Satamakatu 17 tontinluovutuskilpailuun ja kesäkuussa kilpailu ratkesi VTS:n ja Lujatalo Oy:n esittämän ratkaisun voitoksi.
Vanhaan sukkatehtaaseen, joka sittemmin on toiminut sosiaalipalvelujen toimisto- ja palvelutiloina, saneerataan tavallisia vuokra-asuntoja sekä 70 palveluasuntoa muistisairaille ikäihmisille.
Tämän lisäksi Lujatalo Oy rakentaa Asunto-osakeyhtiömuotoisia omistusasuntoja omaan hallintaosuuteensa.

Palveluasuntoihin on saatu ARA:n erityisavustusta vuoden 2015 määrärahoista.
Kiinteistöön tulee myös liiketiloja, mahdollisesti päittäistavarakauppa palvelemaan ikäihmisten tarpeita. Suunnittelutyö on pääosin tehty ja rakentaminen on aloitettu massiivisilla purkutöillä.
Kohteen on tarkoitus valmistua helmikuussa 2019.kuva.PNG

VTS Piikahaka
Voionmaankatu 32

Raholan rakennetaan vuokra-asuntoja 62 kpl, joista osa on suunniteltu ryhmäkodiksi nuorille kehitysvammaisille. Lisäksi kiinteistöön tulee "sateliittiasuntoja" muiden vuokra-asuntojen yhteyteen niille nuorille kehitysvammaisille, joiden itsenäinen asuminen onnistuu siten, että tuki on saatavilla tarvittaessa. Hankkeelle on haettu ARA:n erityisavustusta. Pääurakoitsijaksi valittiin VRP Länsi-Suomi Oy. Rakennustyöt on aloitettu maaliskuussa 2017 ja koko kohde valmistuu 31.5.2018.

*******************************************************************************************************

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot