Uudisrakentaminen

VTS-kodit rakennuttaa vuosittain sekä uudiskohteita, että remontoi vanhoja kiinteistöjä.

Tulevaisuudennäkymiä Käräjätörmässä

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Käräjätörmän alue uudistuu tulevaisuudessa yhteisölliseksi kaupunkikyläksi. Kotipirtin palvelukorttelin ja Käräjätörmän alueen jatkosuunnittelun pohjaksi järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu. Kilpailun järjesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) yhdessä Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton ja alueella toimivien Kotipirtti ry:n ja Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n kanssa. Kilpailun voittivat Uki Arkkitehdit Oy sekä Optiplan Oy. Alueen suunnittelu jatkuu nyt molempien voittajatöiden parhaiden ehdotusten pohjalta.

Käräjätörmä kaava, kuva.JPG
************************************************************************************************

VTS-kodit mukana Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa

Yhteistyötä tehdään Suomen metsäkeskuksen kanssa puukerrostalorakentamisen kehittämiseksi ja lisäämiseksi Pirkanmaalla.

*********************************************************************************************************************************

Aktiiviset projektit

Kolunkatu 1, Annalajulkisivut.JPG - pienennetty

Annalan perusparannuksen II-vaihe aloitettiin Kolunkatu 1:n kiinteistön purkamisella. Uudet kiinteistöt ovat rakenteilla. Niihin tulee yhteensä 82 asuntoa pienestä tupakeittiöstä 5 huoneen perheasuntoon. Pääsuunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa ja uusi kiinteistö valmistuu 26.10.2018. Lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö.

Hervantajärven alueelle VTS Hiidenmäki

Lintuhytinkatu 17:n valmistui 4 rivitaloa, joissa on 20 asuntoa kooltaan 66 m2 - 89 m2. Huoneistojakauma 2 h, tk + sauna - 3 h, tk + sauna. Päässuunnittelijana toimi Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy ja pääurakoitsijana Lapti Oy. Tähän kohteeseen lämmitysmuodoksi valittiin aurinko- ja maalämpö.

20180726_105937.jpg

Kalevaan valmistui VTS Rollikka

Kalevanrinteen uudelle kaava-alueelle valmistui 52 asuntoa syyskuussa 2018. Asuntojen keskipinta-ala on 45 m2. Pääurakoitsijana toimi Pohjola Rakennus Oy Häme.

337-Sarvijaakonkatu-3D_1-160811-hd.jpg - pienennetty

Perkiönkadulla alkaa täydennysrakentaminen

Pitkään odotettu uusi kaava on nyt lainvoimainen ja Perkiönkadun kahden kiinteistön perusparannushankkeen ja täydennysrakentamisen suunnittelu on käynnissä. Molempien kiinteistöjen vanhat rakennukset perusparannetaan ja lisäksi rakennusten kulmiin rakennetaan kaksi uutta rakennusta. Uusia asuntoja tulee noin 60. Kokonaisuudessaan kohde valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Riipuksenkadulle kaksi kerrostaloa

Riipuksenkadun pysäköintialueelle on rakenteilla kaksi pistekerrostaloa osoitteeseen Riipuksenkatu 2. Kiinteistöihin tulee yhteensä 112 asuntoa, joista 64 asuntoa taloon A ja 48 asuntoa taloon B. Pääsuunnittelijana on Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Tontille tehdään lisäksi pysäköintilaitos, jossa on autopaikat myös Riipuksenkatu 3:n ja 5:n asukkaille. Rakennustyöt ovat käynnissä ja asunnot valmistuvat kahdessa vaiheessa; B-talo valmistuu 30.5.2019 ja A-talo valmistuu 30.11.2019.

Riipuksenkatu 2.JPG

VTS Sukkasillaan
Satamakatu 17

Vanhaan sukkatehtaaseen, joka sittemmin on toiminut sosiaalipalvelujen toimisto- ja palvelutiloina, saneerataan 46 vuokra-asuntoa sekä 70 palveluasuntoa muistisairaille ikäihmisille.
Tämän lisäksi Lujatalo Oy rakentaa omistusasuntoja omaan hallintaosuuteensa. VTS-kodeille valmistuu 25 m2 - 37 m2 yksiöitä, sekä 2h - 3h+tk+s huoneistoja, joiden koot ovat 44 m2 - 81 m2. Hakuajan alkamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

Palvelukoti on saanut ARA:n 40 prosentin avustuksen muistisairaiden ikäihmisten asumisen parantamiseksi. Maantasokerrokseen on lisäksi tulossa mm. päivittäistavarakauppa.
Rakentaminen on käynnissä ja työt valmistuvat helmikuussa 2019. Urakoitsijana Lujatalo Oy.
.kuva.PNG

VTS Piikahaka
Voionmaankatu 32

Raholan entisen perhetukikeskuksen tontille valmistui elokuussa 2018 kiinteistö, johon tuli kahdentoista asunnon ryhmäkoti nuorille kehitysvammaisille. Lisäksi kymmenen "satelliittiasuntoa" on sijoitettu muiden vuokra-asuntojen yhteyteen niille nuorille kehitysvammaisille, joiden itsenäinen asuminen onnistuu siten, että tuki on saatavilla tarvittaessa. Kaikkiaan VTS Piikahakaan valmistui 63 asuntoa. Hankkeelle on saatu ARA:n erityisavustusta. Urakoitsijana tässä kohteessa oli VRP Länsi-Suomi Oy.

kuva.JPG

Niemenranta, Pikkuniemenkatu

VTS-kotien toinen Niemenrannan kohde on suunnitteilla Pikkuniemenkadulle. Kiinteistöön tulee 106 asuntoa. Yhteistyökumppanina on Tampereen Seudun Nuorisoasunnot, jonka käyttöön tulee myöhemmin sovittava määrä asuntoja. Kohteesta järjestettiin ns. ranskalainen urakkakilpailu, jonka voitti työryhmä Hartela Länsi-Suomi Oy ja HIMLA Arkkitehdit Oy. Valmistuminen ajoittuu vuodenvaihteeseen 2019 - 2020.

Niemenranta 2019.jpg - pienennetty

Opiskelijankatu 31

Hervantaan on suunnitteilla kaksi kerrostaloa, johin tulee 106 asuntoa. Tontinkäyttösuunnitelmaa on laadittu ja suunnittelu on käynnissä. Rakentamaan päästään alkuvuodesta 2019 ja valmistuminen ajoittuu elokuulle 2020.

Vuores, Harjanne

VTS-kodeilla on varattuna tontti Vuokreksen Harjanteesta. Tontinkäyttösuunnitelma on tekeillä ja tarkoituksena on rakentaa kolme nelikerroksista puukerrostaloa. Tämän kohteen valmistuminen ajoittuu kesään 2020.

**********************************************************************************************************************

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot