Uudisrakentaminen

VTS-kodit rakennuttaa vuosittain sekä uudiskohteita, että remontoi vanhoja kiinteistöjä.

Aktiiviset projektit

Perkiönkadulla alkaa täydennysrakentaminen

Pitkään odotettu uusi kaava on nyt lainvoimainen ja Perkiönkadun kahden kiinteistön perusparannushankkeen ja täydennysrakentamisen suunnittelu on käynnissä. Molempien kiinteistöjen vanhat rakennukset perusparannetaan ja lisäksi rakennusten kulmiin rakennetaan kaksi uutta rakennusta. Uusia asuntoja tulee noin 60. Kokonaisuudessaan kohde valmistuu syksyllä 2020.

Perkiönkatu 73 ja 75.JPG

Riipuksenkadulle kaksi kerrostaloa

Riipuksenkadun pysäköintialueelle on rakenteilla kaksi pistekerrostaloa osoitteeseen Riipuksenkatu 2. Kiinteistöihin tulee yhteensä 112 asuntoa, joista 64 asuntoa taloon A ja 48 asuntoa taloon B. Pääsuunnittelijana on Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Tontille tehdään lisäksi pysäköintilaitos, jossa on autopaikat myös Riipuksenkatu 3:n ja 5:n asukkaille. Rakennustyöt ovat käynnissä ja asunnot valmistuvat kahdessa vaiheessa; B-talo valmistuI 30.5.2019 ja A-talo valmistuu 30.11.2019.

Riipuksenkatu 2.JPG

Niemenranta, Pikkuniemenkatu 2

VTS-kotien toinen Niemenrannan kohde on rakenteilla Pikkuniemenkadulla. Kiinteistöön tulee 106 asuntoa. Yhteistyökumppanina on Tampereen Seudun Nuorisoasunnot, jonka käyttöön tulee myöhemmin sovittava määrä asuntoja. Kohteesta järjestettiin ns. ranskalainen urakkakilpailu, jonka voitti työryhmä Hartela Länsi-Suomi Oy ja HIMLA Arkkitehdit Oy. Valmistuminen ajoittuu vuodenvaihteeseen 2019 - 2020. Hakuaika asuntohin on 7. - 29.9.2019.

Pikkuniemenkatu Kehyskadun suunnasta.jpg

Pikkuniemenkatu 2.JPG

Opiskelijankatu 31

Hervantaan on suunnitteilla kaksi kerrostaloa, johin tulee 106 asuntoa. Rakentaminen on aloitettu ja valmistuminen ajoittuu elokuulle 2020.

Opiskelijankatu 31.jpg

Vuores, Harjanne

VTS-kodeilla on varattuna tontti Vuokreksen Harjanteesta. Tontinkäyttösuunnitelma on tekeillä ja tarkoituksena on rakentaa kolme nelikerroksista puukerrostaloa. Tämän kohteen valmistuminen ajoittuu kesään 2020.

Nikinväylä 5

Atalassa sijaitsevassa rivitalossa on 31 asuntoa jotka perusparannetaan. Tontille rakennetaan myös uusi luhtitalo johon tulee 10 uutta asuntoa. Urakoitsijana tässä projektissa on Pirkanmaan Mestari-Rakentajat Oy. Tavoitteena on saada kiinteistöön uutta ilmettä ja tehdä asunnot nykypäivän tarpeita vastaavaksi. Asunnost valmistuvat tammi-helmikuussa 2020. Asuntohaku tähän kohteeseen on käynnissä; hakemukset pyydetään toimittamaan 25.8.2019 mennessä.

Nikinväylä 5 havainne.JPG - pienennetty

**********************************************************************************************************************

VTS-kodit mukana Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa

Yhteistyötä tehdään Suomen metsäkeskuksen kanssa puukerrostalorakentamisen kehittämiseksi ja lisäämiseksi Pirkanmaalla

************************************************************************************************************************

Tulevaisuudennäkymiä Käräjätörmässä

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Käräjätörmän alue uudistuu tulevaisuudessa yhteisölliseksi kaupunkikyläksi. Kotipirtin palvelukorttelin ja Käräjätörmän alueen jatkosuunnittelun pohjaksi järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu. Kilpailun järjesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) yhdessä Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton ja alueella toimivien Kotipirtti ry:n ja Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n kanssa. Kilpailun voittivat Uki Arkkitehdit Oy sekä Optiplan Oy. Alueen suunnittelu jatkuu nyt molempien voittajatöiden parhaiden ehdotusten pohjalta.

Käräjätörmä kaava, kuva.JPG

************************************************************************************************************************

Valmistuneita kohteita

VTS Sukkasillaan, Satamakatu 17

Vanhaan sukkatehtaaseen, joka sittemmin on toiminut sosiaalipalvelujen toimisto- ja palvelutiloina, saneerattiin 46 vuokra-asuntoa sekä 70 palveluasuntoa muistisairaille ikäihmisille. Tämän lisäksi Lujatalo Oy rakensi omistusasuntoja omaan hallintaosuuteensa. VTS-kodeille rakennettiin 25 m2 - 37 m2 yksiöitä, sekä 2h - 3h+tk+s huoneistoja, joiden koot ovat 44 m2 - 81 m2. Rakennustyöt valmistuivat huhtikuussa 2019. Palvelukoti sai ARA:n 40 prosentin avustuksen muistisairaiden ikäihmisten asumisen parantamiseksi. Maantasokerrokseen tuli myös liiketilaa mm. päivittäistavarakauppa.

Kolunkatu 1, Annala

Kolunkatu 1:n rakennettiin yhteensä 82 asuntoa pienestä tupakeittiöstä 5 huoneen perheasuntoon. Pääsuunnittelijana toimi Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa ja uusi kiinteistö valmistui 26.10.2018. Lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö.

Hervantajärvellä VTS Hiidenmäki

Lintuhytinkatu 17:n valmistui 4 rivitaloa, joissa on 20 asuntoa kooltaan 66 m2 - 89 m2. Huoneistojakauma 2 h, tk + sauna - 3 h, tk + sauna. Päässuunnittelijana toimi Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy ja pääurakoitsijana Lapti Oy. Tähän kohteeseen lämmitysmuodoksi valittiin aurinko- ja maalämpö.

Kalevaan valmistui VTS Rollikka

Kalevanrinteen uudelle kaava-alueelle valmistui 52 asuntoa syyskuussa 2018. Asuntojen keskipinta-ala on 45 m2. Pääurakoitsijana toimi Pohjola Rakennus Oy Häme.

VTS Piikahaka, Voionmaankatu 32

Raholan entisen perhetukikeskuksen tontille valmistui elokuussa 2018 kiinteistö, johon tuli kahdentoista asunnon ryhmäkoti nuorille kehitysvammaisille. Lisäksi kymmenen "satelliittiasuntoa" on sijoitettu muiden vuokra-asuntojen yhteyteen niille nuorille kehitysvammaisille, joiden itsenäinen asuminen onnistuu siten, että tuki on saatavilla tarvittaessa. Kaikkiaan VTS Piikahakaan valmistui 63 asuntoa. Hankkeelle on saatu ARA:n erityisavustusta. Urakoitsijana tässä kohteessa oli VRP Länsi-Suomi Oy.

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot