Uudisrakentaminen

VTS-kodit rakennuttaa vuosittain sekä uudiskohteita, että remontoi vanhoja kiinteistöjä.

Tulevaisuudennäkymiä Käräjätörmässä

Tampereen Tohlopissa sijaitseva Käräjätörmän alue uudistuu tulevaisuudessa yhteisölliseksi kaupunkikyläksi. Kotipirtin palvelukorttelin ja Käräjätörmän alueen jatkosuunnittelun pohjaksi järjestettiin arkkitehtuurikutsukilpailu. Kilpailun järjesti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) yhdessä Tampereen kaupungin, Suomen Arkkitehtiliiton ja alueella toimivien Kotipirtti ry:n ja Tampereen Vuokratalosäätiö sr:n kanssa. Kilpailun voittivat Uki Arkkitehdit Oy sekä Optiplan Oy. Alueen suunnittelu jatkuu nyt molempien voittajatöiden parhaiden ehdotusten pohjalta.

ilmakuvat.jpg


************************************************************************************************

VTS-kodit mukana Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeessa

Yhteistyötä tehdään Suomen metsäkeskuksen kanssa puukerrostalorakentamisen kehittämiseksi ja lisäämiseksi Pirkanmaalla.

*********************************************************************************************************************************

Aktiiviset projektit

Kolunkatu 1, Annalajulkisivut.JPG - pienennetty

Annalan perusparannuksen II-vaihe aloitettiin Kolunkatu 1:n kiinteistön purkamisella. Uudet kiinteistöt ovat rakenteilla. Niihin tulee yhteensä 82 asuntoa pienestä tupakeittiöstä 5 huoneen perheasuntoon. Pääsuunnittelijana on Arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy ja pääurakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa ja uudet kiinteistöt valmistuvat 31.10.2018. Lämmitysmuodoksi valittiin maalämpö. Asukkaiden haku asuntohin on käynnissä ja hakuaika päättyy 5.6.2018. Valituille asukkaille ilmoitetaan viikolla 27.

Hervantajärven alueelle VTS Hiidenmäki

Lintuhytinkatu 17:n on rakenteilla 4 rivitaloa, joihin tulee yhteensä 20 asuntoa kooltaan 66 m2 - 89 m2. Huoneistojakauma 2 h, tk + sauna - 3 h, tk + sauna. Päässuunnittelijana on Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy ja pääurakoitsijana Lapti Oy. Tähän kohteeseen lämmitysmuodoksi tulee aurinko- ja maalämpö. Rakennustyöt ovat käynnissä ja talot valmistuvat kesällä 2018. kuva.PNG - pienennetty

Kalevaan uusi kiinteistö VTS Rollikka

Kalevanrinteen uudelle kaava-alueella on rakenteilla kiinteistö, johon tulee 52 asuntoa joiden keskipinta-ala on 45 m2. Pääsuunnittelijana on Ekman Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana Pohjola Rakennus Oy Häme. Alue rakentuu yhteistyössä NCC Rakennus Oy:n ja Pohjola Rakennus Oy:n kanssa. Alueelle tulee yhteiseen käyttöön tarkoitettu pysäköintihalli ja sen päälle yhteispiha. Rakennustyöt ovat käynnissä ja valmistuminen ajoittuu syksyyn 2018.

Perkiönkadulla alkaa täydennysrakentaminen

Pitkään odotettu uusi kaava on nyt lainvoimainen ja Perkiönkadun kahden kiinteistön perusparannushankkeen ja täydennysrakentamisen suunnittelu on käynnissä. Molempien kiinteistöjen vanhat rakennukset perusparannetaan ja lisäksi rakennusten kulmiin rakennetaan kaksi uutta rakennusta. Uusia asuntoja tulee noin 60. Kokonaisuudessaan kohde valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Riipuksenkadulle kaksi kerrostaloa

Riipuksenkadun pysäköintialueelle rakennetaan kaksi pistekerrostaloa osoitteeseen Riipuksenkatu 2. Kiinteistöihin tulee yhteensä 112 asuntoa, joista 64 taloon A ja 48 taloon B. Suunnittelutyö on käynnissä ja pääsuunnittelijana on Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Tontille tehdään pysäköintilaitos, jossa on autopaikat myös Riipuksenkatu 3:n ja 5:n asukkaille. Rakennustyöt ovat käynnissä ja valmistuminen ajoittuu syksyyn 2019.

Riipusenkatu 2 kuva.JPG

VTS Sukkasillaan
Satamakatu 17

Vanhaan sukkatehtaaseen, joka sittemmin on toiminut sosiaalipalvelujen toimisto- ja palvelutiloina, saneerataan 46 vuokra-asuntoa sekä 70 palveluasuntoa muistisairaille ikäihmisille.
Tämän lisäksi Lujatalo Oy rakentaa omistusasuntoja omaan hallintaosuuteensa. VTS-kodeille valmistuu 25 m2 - 29 m2 yksiöitä, sekä 2h - 3h+tk+s joiden koot ovat 52 m2 - 80,5 m2.

Palvelukoti on saanut ARA:n 40 prosentin avustuksen muistisairaiden ikäihmisten asumisen parantamiseksi. Maantasokerrokseen on lisäksi tulossa mm. päivittäistavarakauppa.
Rakentaminen on käynnissä ja työt valmistuvat helmikuussa 2019. Urakoitsijana Lujatalo Oy.
.kuva.PNG

VTS Piikahaka
Voionmaankatu 32

Raholan entisen perhetukikeskuksen tontille on rakenteilla kiinteistö, johon tulee kahdentoista asunnon ryhmäkoti nuorille kehitysvammaisille. Lisäksi kymmenen "satelliittiasuntoa" sijoitetaan muiden vuokra-asuntojen yhteyteen niille nuorille kehitysvammaisille, joiden itsenäinen asuminen onnistuu siten, että tuki on saatavilla tarvittaessa. Kaikkiaan VTS Piikahakaan valmistuu 60 asuntoa. Hankkeelle on saatu ARA:n erityisavustusta. Rakennustyöt on aloitettu ja valmista tulee heinäkuussa 2018. Urakoitsijana VRP Länsi-Suomi Oy.

kuva.JPG

Niemenranta, Pikkuniemenkatu

VTS-kotien toinen Niemenrannan kohde on suunnitteilla Pikkuniemenkadulle. Kiinteistöön tulee 106 asuntoa. Yhteistyökumppanina on Tampereen Seudun Nuorisoasunnot, jonka käyttöön tulee myöhemmin sovittava määrä asuntoja. Kohteesta järjestettiin ns. ranskalainen urakkakilpailu, jonka voitti työryhmä Hartela Länsi-Suomi Oy ja HIMLA Arkkitehdit Oy. Kiinteistö valmistuu syksyllä 2019.

Niemenranta 2019.jpg - pienennetty

Opiskelijankatu 31

Hervantaan on suunnitteilla kaksi kerrostaloa, johin tulee yhteensä noin 100 asuntoa. Tontinkäyttösuunnitelmaa laaditaan parhaillaan. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuodesta 2018 ja valmistuminen ajoittuu kevääseen 2020.

**********************************************************************************************************************

Aidosti tamperelainen.

Osoite | Kaupunginosa

Osoite Osoite
Tieto 2Tieto 2
Tieto 3Tieto 3

Yhteystiedot

Tähän yhteystiedot

Kuva

Lisätiedot