Ohita navigaatio

Asukkaalle

Asukkaalle

Korttelitapahtumat

VTS-kotien korttelitapahtumia järjestetään vuosittain eri puolilla kaupunkia. Tapahtumat ovat avoimia tilaisuuksia VTS-kotien asukkaille ja niissä on myös oheisohjelmaa. Korttelitapahtumia järjestetään kaupunginosittain tai kiinteistöittäin ja niistä ilmoitetaan aina myös kiinteistöjen ilmoitustauluilla.

Kortteli 1

Kortteli 2

Kaukajärven ja Annalan yhteinen korttelitapahtuma 2020

Kaukajärvi korttelitapahtuma4.jpg

Kaukajärven ja Annalan yhteistä korttelitapahtumaa vietettiin kauniina elokuisena iltana. Samalla juhlittiin Solkikatu 11:n 40-vuotissynttäreitä ja VTS-kotien viisikymppisiä. Mukaan oli kutsuttu kaikki Kaukajärven ja Annalan VTS-kotien asukkaat.

Juttua riitti ja juhlatarjoilu maistui, olihan tarjolla herkullisia Los Pollosin valmistamia dönereitä sekä kakkukahvit. Lasten riemulla ei ollut rajoja, kun kotipihassa pääsi kipuamaan ihan oikean ponin selkään. Ratsastamisen lisäksi myös poniajelu oli suosittua, samoin pomppulinna ja onginta vetivät pikkuväkeä.

Korttelitapahtuma poniratsastus.jpg

Kaukajärvi korttelitapahtuma7.jpg

Kaukajärvi korttelitapahtuma2.jpg

Huipputason tanssia

Wheelchair dancers Leevi Ketola & Zaida Launis

Korttelitapahtuman ohjelmasta vastasivat VTS-kotien lahjakkaat asukkaat. Solkikadulla asuvat pyörätuolitanssijat Zaida Launis ja Leevi Ketola näyttivät taitojaan pihan pelikentällä. Pariskunta on kilpaillut Suomessa ja maailmalla - ja menestynyt hienosti. Esimerkiksi tänä vuonna he voittivat SM-kultaa vakioista ja lattareista sekä hopeaa freestylestä.

- Kotipihassa emme olekaan aiemmin tanssineet, mutta olohuoneessa tulee joskus treenailtua. Tässä on mukava asua, on rauhallista ja aika esteetöntä, pääsemme siis hyvin liikkumaan, Zaida ja Leevi kehuvat.

Samaa sanoo heidän esitystään ihasteleva naapuri.

- Talo on rauhallinen ja luonto lähellä. Etelän puoleisella parvekkeellani on metsä ihan naaman edessä. Lokit ilmoittavat kevään tulosta, pääskyset sirkuttavat kesällä ja fasaani toimii herätyskellona, neljä vuotta talossa asunut Vappu kertoo hymyillen.

Trubaduuri kotikentällä

Trubaduuri Harri Mäkinen

Musiikkipuolen hoiteli taidolla ja tunteella trubaduuri Harri Mäkinen, VTS-kotien asukas Hallilasta.

- Viimeiset kymmenen vuotta olen laulanut työkseni yritys- ja yksityistapahtumissa ja nauttinut joka hetkestä, olen saanut olla niin monessa mukana. Tänään esiinnyn ensimmäistä kertaa VTS-kotien tapahtumassa. Oli erittäin hieno homma päästä mukaan, sillä tässähän ollaan niin sanotusti kotikentällä!

- Ohjelmistoa löytyy monelta vuosikymmeneltä. Katselen soittaessani ympärilleni ja nappailen ideoita seuraaviin biiseihin. Myös toivekappaleet ovat tervetulleita, trubaduuri vinkkaa.

Kaukajärvi korttelitapahtuma5.jpg

VTS-kotien uusi korttelitapahtuma oli jatkoa aiempina vuosina järjestetyille soppatykki-illoille. Korttelitapahtumia on luvassa lisää, kunhan korona ei enää uhkaa. Koronatilanne oli kesällä rauhallinen, mutta Solkikadun juhlat järjestettiin totta kai tarkasti turvallisuudesta huolehtien. Esimerkiksi tarjoilut jonotettiin asvalttiin liimattujen tarrojen päällä, jotta etäisyydet pysyivät turvallisina. Toivotaan siis, että pian taas tavataan!

Käytämme evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt tämän.Hyväksy